Apple va ATACA Netflix cu un Serviciu VOD PUTERNIC

Apple va ataca Netflix cu un serviciu VOD bazat pe Apple Music. Apple intentioneaza sa investeasca miliarde de dolari pentru a-l aduce pe piata in viitorul apropiat.

Apple ATACA Netflix Serviciu VOD PUTERNIC

Apple va lansa un serviciu pentru video on demand, sau video la cerere, acesta urmand a fi integrat cel mai probabil in Apple Music pentru a fi mai simplu de folosit de catre oameni. Cei de la Apple trebuie sa-i ajunga din urma pe cei de la Netflix cu acest serviciu, iar analistii americani sunt de parere ca Apple are planuri foarte mari pentru clientii sai.

Apple nu va oferi la fel de mult continut precum Netflix, la inceput, insa integrarea in ecosistemul lor prin iOS si macOS va aduce un numar mare de utilizatori catre platforma. Apple a anuntat ca va lansa serviciul de streaming video in cursul anului viitor, iar analistii estimeaza ca va genera incasari de 500 de milioane de dolari in perioada anterioara lansarii.

Apple va ATACA Netflix cu un Serviciu VOD PUTERNIC

Apple urmeaza sa inregistreze incasari tot mai mari de pe urma acestui serviciu in anii urmatori, pentru ca in 2025 sa ajunga la venituri de 4.4 miliarde de dolari din platforma. Pentru a isi creste platforma, cei de la Apple iau in calcul inclusiv oferirea serviciului si pe alte produse decat cele proprii, inclusiv televizoare, terminale Android, si orice ar putea avea acces.

“We believe that Apple Video will become a reality sooner than investors think … Optionality around Apple Video helps emphasize the increasing contribution to growth from Services,” analyst Katy Huberty said in a note to clients Wednesday entitled “The Emerging Power of Apple Services, Part 3: Video a New Growth Driver in 2019. Mr. Cue has even discussed the possibility of making the Apple TV app available beyond Apple’s own devices, including on connected televisions and Android devices, said people familiar with the discussions.”

Apple va gandi acest serviciu exact precum Apple Music, si va dori sa il ofere unui numar cat mai mare de persoane, insa e greu de spus daca asta ii va si garanta succesul, ceva ce nu este neaparat. Nu se stie deocamdata cand ar putea sa isi lanseze compania Apple noul sistem de video la cerere, dar probabil pana la finalul anului 2019 il vom avea disponibil.