Google: Planul SECRET cu IMPACT la Nivel GLOBAL

Google are un plan secret pentru o schimbare majora ce urmeaza sa fie facuta pentru utilizatori, efectele sale urmand a fi resimtite la nivel global.

Google Planul SECRET IMPACT GLOBAL

Google este mereu in cautarea celor mai bune solutii pentru a oferi securitate sporita pentru utilizatorii care-i folosesc serviciile, iar un inginer al companiei a dezvaluit recent ce este necesar pentru a face internetul mai sigur. Mai exact, un inginer care lucreaza la dezvoltarea Google Chrome a dezvaluit faptul ca pentru a face internetul mai sigur ar putea fi necesar ca adresele website-urilor sa dispara, sa fie transformate in ceva ce Google poate prezenta ca fiind sigur.

Google sustine ca adresele url ale website-urilor ar trebui sa dispara si sa fie inlocuite cu ceva care sa reprezinte mult mai bine identitatea paginii de internet pe care utilizatorii urmeaza sa o acceseze. Google ar putea decide ca adresele web sa fie eliminate complet din bara de adresa a Google Chrome, si sa fie inlocuite cu numele website-ului, sau cu alte informatii care sa le spuna utilizatorilor mai clar daca sunt pe o pagina de incredere, sau pe una cu informatii false.

Google: Planul SECRET cu IMPACT la Nivel GLOBAL

Google a testat la un moment dat inlocuirea adreselor url cu numele domeniului in bara de adresa a Google Chrome, asta s-a intamplat in 2014, iar acel experiment a fost oprit dupa foarte putin timp. Afirmatiile inginerului celor de la Google vin la doar cateva zile dupa ce un cercetator in securitate informatica a reusit sa dezvaluie adresele reale ale unor website-uri Tor, asa ca ideea de a prezenta mai clar identitatea unui website este foarte importanta.

“So we want to move toward a place where web identity is understandable by everyone — they know who they’re talking to when they’re using a website and they can reason about whether they can trust them. But this will mean big changes in how and when Chrome displays URLs. We want to challenge how URLs should be displayed and question it as we’re figuring out the right way to convey identity.”

Google nu are in momentul de fata vreo idee cu privire la modul in care vor evolua adresele url in viitor, insa e clar ca exista o dorinta foarte mare din partea companiei pentru a le oferi oamenilor o experienta mai sigura de a naviga pe web. Avand in vedere ca in cadrul Google exista interes pentru a face internetul mai sigur si a implementa tehnologii care sa inlocuiasca adresele url ale website-urilor, e destul de clar ca aceasta schimbare se va face in viitor.