WhatsApp: PREMIERA INGRIJORATOARE Dezvaluita Oficial

WhatsApp este in centrul unei premiere ingrijoratoare pentru lumea intreaga, un scandal imens fiind facut in jurul platformei de mesagerie pentru iPhone si Android.

whatsapp proces apel video hotarare

WhatsApp este parte a unul scandal socant, incredibil, si ingrijorator, din cauza unei premiere la nivel mondial care ne arata ca platforma este, pentru unii, mult mai importanta decat pare la o prima vedere. Mai exact, in India cel putin unele sedinte de judecata ale unui proces, dar si hotararea judecatorului au fost facute/data prin WhatsApp in timpul unui apel video facut cu inculpatii care au ramas uluiti de cele ce se intampla, si au contestat decizia.

WhatsApp este in centrul atentiei pentru ca acest caz a ajuns la Curtea Suprema de Justitie din SUA dupa ce inculpatii au contestat modul in care s-a desfasurat procesul, si a fost data hotararea in acest caz, totul intr-un mod foarte neobisnuit. WhatsApp a mai fost folosita de catre judecatorii din India pentru a mai trimite hotarari de sedinta catre diverse parti implicate in procese pentru a le limita anumite drepturi, dar aceasta e prima oara cand o hotarare importanta este pronuntata in acest mod.

WhatsApp: PREMIERA INGRIJORATOARE Dezvaluita Oficial

WhatsApp a fost folosita pentru a desfasura unele sedinte de judecata desi inculpatii puteau ajunge la salile instantei, dar si desi calitatea stream-ului video era foarte slaba, si probabil nu totul a fost inteles foarte bine. Decizia de a desfasura procesul prin WhatsApp ar fi avut la baza faptul ca inculpatii aveau interdictie de a intra in orasul in care se desfasura procesul, dar avand in vedere ca ei trebuiau sa fie acolo, accesul trebuia sa le fie permis pentru a se apara.

“The case, involving a former minister of Jharkhand and his MLA wife, saw the lower court judge in Hazaribagh putting these accused on trial by pronouncing the order framing charges against them through a ‘WhatsApp’ call. The trial was directed to be conducted through video conferencing from district court in Bhopal and district court in Hazaribagh, Jharkhand. Tankha said that video conferencing connectivity was most of the times “very low” in Bhopal and Hazaribagh district courts and the April 19 order was pronounced by the trial judge through ‘WhatsApp’ call.”

WhatsApp e o aplicatie foarte utila pentru foarte multe lucruri, dar desfasurarea sedintelor de judecata prin apeluri video nu e tocmai ceva ce ar trebui sa se faca printr-o aplicatie de acest gen. Conferintele video sunt folosite pentru a lua marturiile unor oameni in anumite procese, chiar si in Romania, insa ceea ce vedem acum cu WhatsApp, in special in ceea ce priveste comunicarea hotararii, este foarte neobisnuit, dar e putin probabil sa devina o practica dincolo de India, probabil.