Primele Retele 5G din Europa vor fi LANSATE foarte Curand

Primele retele 5G din Europa vor fi lansate foarte curand de catre marile grupuri de telefonie mobila care si-au anuntat de ceva timp planurile pentru infrastructura.

5g europa

5G este in centrul atentiei lumii intregi in 2018, si in special in 2019, pe masura ce tot mai multi operatori de telefonie mobila se pregatesc sa inceapa testele comerciale pentru noua infrastructura europeana. In SUA se pregateste lansarea primelor retele 5G in cursul anului 2018, insa in Europa abia in 2019 vom incepe sa vedem retele 5G publice lansate de catre operatori de telefonie mobila, adoptia la scara larga urmand a avea loc abia prin 2020.

5G este viitorul, conform multora care au testat tehnologia, insa operatorii de telefonie mobila din Europa nu sunt la fel de grabiti precum cei din SUA si China pentru ca nici nu prea au de ce sa faca acum investitii majore. In ciuda acestui lucru, cei de la Telia au alnsat saptamana trecuta testele pre-comerciale pentru o reteala 5G in Helsinki, in timp ce Swisscom, BT, Telecom Italia si Telenor urmeaza sa faca acest lucru undeva in cursul anului 2019.

Primele Retele 5G din Europa vor fi LANSATE foarte Curand

5G nu vom vedea foarte curand de la Vodafone, Orange, Deutsche Telekom si Telefonica deoarece acesti operatori de telefonie mobila si-au anuntat planurile de a lansa aceste noi retele abia in anul 2020. Acesta este cel mai problematic lucru pentru noi, deoarece in Romania Romania primele trei grupuri au anuntat investitii in primele retele 5G, care vor fi lansate abia in 2020, asa ca pana atunci ramane doar sa ne uitam la ceea ce fac altii si sa asteptam.

“Nordic operator Telia launched a pre-commercial 5G network in the Finnish capital Helsinki last week, while Swisscom, BT, Telecom Italia and Telenor all have advanced plans. This contracts with the more cautious approach from Vodafone, Orange, Deutsche Telekom and Telefonica which have only committed to a 2020 launch date.”

5G este viitorul, insa in 2018 e putin proabil sa avem vreun smartphone premium care sa functioneze cu acest tip de retele de telefonie mobila, majoritatea fiind programate pentru lansare abia in cursul anului 2019. In aceasta idee, e de asteptat ca pana in 2020 sa existe 20 de milioane de conexiuni 5G in Europa, cifra urmand a creste la 100 de milioane pana in 2022, dar totul depinde de modul in care operatorii telecom isi vor realiza planurile.