Apple are o Flota URIASA de Masini Autonome

Apple are in momentul de fata o flota uriasa de masini autonome pe strazile din California, cei din Cupertino crescandu-si in mod constant numarul.

masina autonoma apple

Apple testeaza de ceva vreme masini autonome in California, obtinand acordul autoritatilor pentru a putea desfasura teste pe drumurile din stat, iar lucrurile se intensifica. In baza unor informatii aparute astazi, compania Apple are o flota de 70 de masini autonome in testare in momentul de fata, impreuna cu 139 de soferi care stau in ele.

Numarul de masini autonome pe care Apple le are in momentul de fata in testare a crescut de la 66 in luna iulie, numarul de soferi crescand si mai mult, de la 111. Practic, Apple are cate doi soferi pentru fiecare masina autonoma pe care o testeaza, deci e foarte posibil ca acestea sa circule constant pe drumurile din California, in diverse conditii de trafic din zona.

Apple are o Flota URIASA de Masini Autonome

Cu 70 de masini autonome in proces de testare in momentul de fata, cei de la Apple au una dintre cele mai mari flote de acest gen din California, intentiile sale fiind foarte serioase. Tesla, care are cel mai bun sistem autonom de ghidare pentru automobile, are doar 39 de masini autonome in testare, si 92 de soferi pentru monitorizarea acestora pe drumuri.

“Apple is continuing to increase its self-driving vehicles. According to the California Department of Motor Vehicles, Apple has now 70 cars approved for testing in the State. These car are being controlled by 139 approved drivers.”

Apple este ttusi in urma celor de la GM si Waymo, care au 175 de masini si 457 de soferi, respectiv 88 de masini si 415 soferi, deci inca mai are multe de recuperat. Interesant este totusi faptul ca Apple aloca resurse importante pentru dezvoltarea de masini autonome, iar flota sa va continua, cel mai probabil, sa creasca pentru ca are bani sa sustina acest lucru.