De ce a fost AMANATA LANSAREA iPhone XR de Apple

iPhone XR are lansarea amanata de catre Apple in raport cu iPhone XS, si iata de ce a fost luata aceasta decizie neasteptata de catre compania americana.

iphone xr lansare amanata

iPhone XR are lansarea programata de catre compania Apple pentru data de 26 octombrie, americanii anuntand ca pe 19 octombrie vor incepe precomenzile, insa din pacate telefonul nu va fi vandut impreuna cu iPhone XS. Lansarea iPhone XR a fost anuntata ca urmand a fi amanata de catre compania Apple in raport cu cea pentru iPhone XS, iar asta nu din septembrie, ci chiar de prin primavara, problemele nefiind rezolvate intre timp.

iPhone XR are lansarea amanata de catre compania Apple din cauza ecranului LCD Liquid Retina, cel pe care americanii il lauda din plin, dar care a fost produs cu foarte multe probleme, din pacate. Conform celor de la IDC, problemele nu ar fi cu ecranul ca si componenta fizica, ci cu software-ul pe care Apple il foloseste pentru ecranul iPhone XR, acesta nefiind 100% pregatit in acest moment, o perioada suplimentara de dezvoltare fiind necesara.

De ce a fost AMANATA LANSAREA iPhone XR de Apple

iPhone XR nu a fost nici certificat pentru vanzare de catre compania Apple, asa ca e destul de clar faptul ca telefonul inca nu e finalizat, americanii urmand a-l certifica abia dupa ce va fi pregatit. iPhone XR are primul ecran LCD cu decupaj, iar asta a facut fabricarea sa foarte dificila, ecranul neatingand standardele ridicate de calitate ale Apple, asa ca a avut nevoie de imbunatatiri facute prin software, acolo unde fizic nu s-a putut, iar asta a ingreunat procesul de dezvoltare.

“Everything we’ve been hearing, it’s been an issue on the software side. There’s a lot of software involved with the LCD screen, as it’s the first [LCD display] with a notch and full screen. Apple could not get enough of these displays. It’s run into last-minute kinks with the contact manufacturer. … the quality wasn’t hitting what they needed. Apple has had to tweak the LCD screen through software engineering to improve the visuals, as well as get its manufacturer to cut the material into a notched shape.”

iPhone XR va fi cel mai probabil disponibil si in cantitati limitate in perioada lansarii, iar asta pentru ca numarul de ecrane pe care Apple le are la dispozitie pentru asamblarea telefonului este deasemenea limitat. Practic, iPhone XR este in situatia in care a fost anul trecut iPhone X, dar acum nu camera TrueDepth este de vina pentru probleme, ci ecranul LCD, si e posibil ca dupa lansare sa fie raportate si primele probleme cu acest ecran, aparent, experimental, al Apple.