Configurare RO-ALERT pe Orange, Vodafone, Digi, Telekom

RO-ALERT trebuie configurat pe Orange, Vodafone, Digi si Telekom pentru anumite telefoane mobile care nu au suport de la producator, iata cum faci totul chiar acum.

ro-alert configurare orange vodafone digi telekom

RO-ALERT, sistemul de avertizare pentru situatii de ugenta, a avut ieri lansat un portal oficial cu informatii despre functionare, dar si cu detalii pentru configurarea telefoanelor pentru folosire pe Orange, Vodafone, Digi si Telekom. Desi RO-ALERT a fost gandit pentru a functiona pe orice fel de smartphone, sau telefon nu foarte inteligent, este nevoie in anumite cazuri de configurare pentru a primi mesajele Cell Broadcast pe Orange, Vodafone, Digi si Telekom.

RO-ALERT nu permite primirea acestui tip de mesale Cell Broadcast pe iPhone, deoarece Apple trebuie sa activeze sistemul printr-o actualizare a iOS, insa pe multe alte modele de telefoane puteti face activarea, daca nu e totul disponibil standard. Operatorii Orange, Vodafone, Digi si Telekom au pagini dedicate in care puteti consulta informatiile disponibile pentru acrivarea sistemului Cell Broadcast pentru RO-ALERT, iar mai jos le gasiti pe toate in parte.

Configurare RO-ALERT pe Orange, Vodafone, Digi, Telekom

RO-ALERT este creat pentru a transmite, in principal, mesaje de tip Cell Broadcast prin canalele 4370, 4371, 4375, 4379, 4381, 916, 917, 918, 919, insa totul difera in functie de operatorul de telefonie folosit. RO-ALERT are pe Orange, Vodafone si Telekom activat automat Cell Broadcast pe cam toate modelele de telefoane, insa in cazul Digi trebuie sa va configurati telefoanele, in special unele modele Samsung, pentru a putea primi alertele, iar mai jos aveti link catre fiecare pagina cu detalii pentru procedura :

  1. Orange
  2. Vodafone
  3. Telekom
  4. Digi

RO-ALERT are si doua aplicatii disponibile pentru iPhone si pentru Android, ele fiind lansate cu ceva timp in urma, si furnizand o gama foarte variata de informatii de interes public, nu doar despre situatii de urgenta. Respectivele aplicatii pot trimite notificari push in caz de urgenta majora, in cazul in care nu aveti Cell Broadcast, cum se intampla la iPhone, deci va puteti bucura de functionalitatea sistemului RO-ALERT nu doar prin mesajele Cell Broadcast, ci si prin notificari trimise pe de aplicatiile IGSU.

Articolul precedentReduceri de Stoc la eMAG, MII de Oferte de la 1 LEU
Articolul următorYouTube: Schimbare foarte IMPORTANTA Confirmata
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.