YouTube: Schimbare foarte IMPORTANTA Confirmata

YouTube a confirmat ca va implementa o schimbare extrem de importanta pentru clipurile video redate de utilizatori, iata ce le va ofri tuturor oamenilor.

YouTube av1

YouTube a confirmat saptamana aceasta o schimbare extrem de importanta care va fi implementata pentru utilizatorii din lumea intreaga, ea fiind in momentul de fata testata in versiune beta pentru toata lumea. Mai exact, YouTube urmeaza sa adopte noul standard video AV1 pentru Google Chrome si Firefox, acesta fiind testat cu viitoarele versiuni ale browserelor, si va fi folosit pentru redarea clipurilor video din platforma companiei americane.

YouTube integreaza acest nou codec video de ultima generatie pentru ca el promite sa imbunatateasca cu pana la 30% compresia pentru clipurile video in comparatie cu actualul codec video VP9. Asta va genera o reducere foarte mare pentru consumul de date generat in timpul vizualizarii de clipuri video, dar va imbunatati si performantele generale ale dispozitivelor care folosesc YouTube, tehnologia fiind testat inclusiv de catre Netflix, Amazon, Hulu, si nu numai.

YouTube: Schimbare foarte IMPORTANTA Confirmata

YouTube a anuntat ca va folosi noul codec AV1 pentru 14 clipuri video care se afla in momentul de fata in cadrul platformei sale, insa vorbim deocamdata doar de un test derulat de catre compania americana. Din pacate, deocamdata AV1 permite doar redarea la rezolutia maxima 480p, in timp ce pentru alte rezolutii YouTube foloseste VP9 la respectivele clipuri video, insa asta urmeaza sa se schimbe pe masura ce testarea tehnologiei se va apropia de final.

“Just a few videos today, but our commitment to AV1 is strong, and we have ambitious goals for rolling out the new format. Look for AV1 transcodes on the videos from your favorite creators soon. The videos selected here represent a large slice of content that YouTube users enjoy, from talking-head programs to popular music videos. We’ve chosen action videos featuring snow and water spray, as these tend to stress encoders and decoders alike.”

YouTube stie cat de importanta ar fi reducerea dimensiunilor clipurilor video vizualizate prins treaming video de catre utilizatori, si cat de importanta este cresterea performantelor pentru redarea acestora pe diverse termianle mobile. Tehnologia pe care cei de la YouTube se pregatesc sa o implementeze este extrem de importanta, este de viitor, insa este deocamdata foarte departe de a fi pregatita, asa ca sansele ca ea sa fie lansata in 2018 sunt egale cu zero.