Productia iPhone XR este Foarte Problematica pentru Apple

iPhone XR genereaza probleme mari de productie pentru compania Apple, americanii fiind nevoiti sa schimbe fabricile in care sunt asamblate terminalele.

iphone xr probleme productie

iPhone XR este produs in momentul de fata in cantitati industriale de catre partenerii companiei Apple, insa se pare ca lucrurile nu decurg atat de usor precum si-ar dori americanii. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Apple ar fi decis sa schimbe productia iPhone XR de la Pegatron la Foxconn din cauza incapacitatii primilor de a face suficiente unitati.

iPhone XR avea cam 40% din productie alocata celor de la Pegatron pana in prezent, insa din cauza problemelor cu livrarea componentelor de catre parteneri, si a capacitatii de productie redusa, lucrurile s-au schimbat. Acum cei de la Pegatron ar produce mai putin de 30% din totalul de terminale iPhone XR comandate de catre Apple, Foxconn preluand o parte din productia alocata competitorilor.

Productia iPhone XR este Foarte Problematica pentru Apple

iPhone XR este mai greu de produs decat iPhone XS deoarece are ecran LCD de diagonala diferita, materiale diferite pentru carcasa, si vine ca un model nou, diferit de iPhone 8. Daca Apple ar fi oferit iPhone XR in versiune cu ecran de 5.8 inch, sau intr-o versiune similara precum iPhone 8, atunci productia ar fi fost mult mai simpla, dar iata ca situatia e alta.

“Apple a raportat mai multe comenzi pentru iPhone XR către Foxconn Electronics de la Pegatron, deoarece aceasta din urmă a înregistrat o încetinire a producției datorită constrângerilor de capacitate și a transferurilor întârziate ale unor componente cheie. Apple și-a împărțit inițial comenzile pentru iPhone XR bazate pe LCD, în principal, pe Pegatron și Foxconn, unde prima aterizare a fost de 50-60% din totalul comenzilor, iar cea de-a doua ținând aproximativ 30%.”

iPhone XR urmeaza sa fie disponibil pentru precomanda incepand cu data de 19 octombrie in magazinele partenere ale companiei Apple, lansarea fiind programata pentru 26 octombrie. Cate unitati vor fi disponibile pentru 26 octombrie nu stie nimeni insa e destul de clar faptul ca telefonul iPhone XR nu e chiar atat de usor de produs precum pare.