O Cantitate URIASA de Date SECRETE ale Apple a fost Furata, Ce a patit Hackerul

Apple a ramas fara o cantitate uriasa de date secrete care au fost furte de catre un tanar hacker, iata ce au declarat autoritatile, si ce pedeapsa a primit acesta.

apple hacker date secrete

Apple a trecut luna trecuta printr-o situatie destul de jenanta, dupa ce s-a descoperit ca un adolescent din Australia a furat 1 TB de date secrete din serverele asle interne. Desigur ca hack-ul a fost descoperit, iar autoritatile l-au prins pe tanar, acesta fiind si trimis in judecata, unde un judecator a decis ca el nu trebuie trimis la inchisoare, ci pus sub supraveghere timp de 8 luni.

Tanarul a fost judecat ca si minor, iar la luarea acestei hotarari a contribuit si faptul ca acel 1 TB au fost recuperate de catre autoritati in cursul investigatiei derulate pana acum. Parte interesanta este ca la acest hack a participat un alt tanar, de varsta mai mica, insa deocamdata nu se stie ce fel de pedeapsa a primit acesta pentru furtul datelor companiei Apple.

O Cantitate URIASA de Date SECRETE ale Apple a fost Furata, Ce a patit Hackerul

Initial s-a spus ca doar 90 GB de date au fost furate din serverele Apple, insa iata ca in realitate cifra este de 10 ori mai mare, datele fiind preluate intr-o perioada lunga de timp. Pentru a copia 1 TB, sau 1000 GB, de date dintr-unul, sau mai multe, servere necesita zile intregi, mai ales daca nu exista o viteza foarte mare de transfer, deci hack-ul a avut loc intr-o perioada lunga de timp.

Cum si-a dat atat de greu seama Apple de problema care se intampla cu datele sale, e greu de spus, insa cert este faptul ca hackerul a fost tras la raspundere in final. Nu se stie ce fel de date au fost extrase din serverele companiei Apple, insa din moment ce vorbim despre o cantitate atat de mare, e clar ca acolo se aflau si secrete privind proiectele sale.

3 COMENTARII

  1. Nu a mai ramas nici un ifan pe aici sa ia apararea Apple ? Vad ca a trecut si salubritatea si a curatat thread-ul .
    Siviu unde e ? Sta la coada la iPhone XMAS ?