Mesajele RO-ALERT ii cam EXASPEREAZA pe Romani

RO-ALERT a inceput sa devina exasperant pentru romanii care au primit mesajele de avertizare in cursul ultimelor doua saptamani, iata de ce se plang acestia.

RO-ALERT mesaje avertizare

RO-ALERT incepe sa-i cam exaspereze pe romanii care primesc mesajele de avertizare prin Orange, Vodafone, Telekom, Digi in Romania in aceste zile, multitudinea lor fiind principala problema cu care se confrunta. In ultimele doua saptamani, sistemul RO-ALERT a fost testat in diverse regiuni din tara, insa unele persoane au primit mesaje peste mesaje de la diverse institutii, si au cam inceput sa se sature de aceste teste facute de catre IGSU in momentul de fata.

RO-ALERT este testat in intreaga tara de catre diverse institutii care pot trimite mesaje de avertizare prin Cell Broadcast pe Orange, Vodafone, Telekom, Digi, iar toate trebuie sa stie daca sistemul functioneaza cum trebuie. Website-ul ro-alert.ro contine informatii detaliate privind sistemul RO-ALERT, iar testarea sa de catre fiecare institutie care poate trimite avertizari este ceva esential pentru a verifica daca toata lumea primeste toate tipurile de mesaje ce pot fi expediate.

Mesajele RO-ALERT ii cam EXASPEREAZA pe Romani

RO-ALERT le-a trimis unora dintre romani si cate 10 mesaje de avertizare de la ISU, din diverse judete, IGSU, Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei, sau Departamentul pentru Situatii de Urgenta, DSU. Unele dintre mesajele primite prin RO-ALERT au venit inclusiv de la anumite departamente locale ale institutiilor, iar asa s-au adunat destul de multe mesaje, de care unii s-au cam saturat, dar ele nu se vor opri chiar atat de repede precum vor oamenii.

RO-ALERT va fi testat in continuare in aceeasi masura in diverse zone din tara, si nu trebuie sa va suparati ca primiti cate 1, sau doua, mesaje pe zi de la sistme, prin multitudinea de notificari pe care le primiti in alte conditii. Daca vreti sa fiti in siguranta si sa fiti avertizati in caz de urgenta prin RO-ALERT, atunci nu va plangeti ca sistemul e testat cum trebuie, pentru ca daca n-ar fi fost testat, si s-ar fi intamplat o tragetie, ati fi plans ca sistemul n-a fost verificat cum trebuie.

7 COMENTARII

  1. iPhone X pe ORANGE = ZERO mesaje si pe un SAMSUNG S8 = VODAFONE m-au bombardat efectiv, in decurs de cateva zile am primit 8 mesaje. Ambele au fost la mine in aceiasi zona tot timpul. Nu ar fi problema ca le primesti dar sunetul pe care il scoate telefonul este foarte suparator.

  2. 🙂 “once upon a time” venea poștașul acasă și te informa: Cetățene Cutărescu, te te informăm că ai o telegramă urgentă la Oficiul Poștal primită… te invităm să vii sa o ridici… Nu aveai telefon in casa de unde sa suni sau sa comunici.. ieșeai 10 minute mergeai la OP și verificai telegrama (gen notificare in zilele noastre) …și nu mai murea nimeni, au trăit Fericiți pana la adânci bătrâneți. Astăzi Primești notificări pe telefon și este “înfricoșător”… va dați seama ce panarame de oameni sunt unii.. nu au opțiune de silent, ii crapă canalul auditiv cu acel sunet. Cel mai simplu arunca telefonul ca sa nu te mai deranjeze la șofat, și ca atenția ta sa fie la trafic și nu la telefon și pentru care ai dat un test psihologic (dacă a fost pe bune) atunci când ai optat pentru permis.

  3. Cum e romanul bai nene… Daca incearca astia sa faca o chestie utila, romanul e deranjat ce plua lui de om important. Daca ii ia foc bordeiul de la nu stiu ce incendiu sau ii cade copacul in cap de la furtuna, va da vina pe autoritati ca nu l-a anuntat nimeni si ca el plateste taxe degeaba. Cum vreti bai nene sa functioneze daca nu testeaza? Va plangeti de parca primiti mesaje cu promotiii la tigai

  4. Tocmai ca era sa fac o nefacuta deoarece cand am primit prima data mesaj conduceam pe A1 si m-am panicat destul de tare ca nu stiam ce anume scoate acel sunet pe care nu il mai auzisem pana atunci.