17 Persoane ACUZATE de Furturi din Apple Store-uri

17 persoane furt apple store

Politia din SUA a pus sub acuzare nu mai putin de 17 persoane in urma unui sir de furturi din Apple Store-uri care au generat pagube de 1 milion de dolari pentru compania americana. California este statul in care hotii au furat produse Apple fara vreo urma de regret, iar autoritatile au reusit sa descopere persoanele implicate in jafuri, in total 8 fiind arestate saptamana aceasta.

Restul de 9 persoane care au fost puse sub acuzare de catre autoritati urmeaza sa fie arestate de indata ce locatia lor va fi descoperita, ceea ce probabil nu va dura foarte mult. Grupul de hoti avea o strategie foarte simpla, pur si simplu intra in Apple Store-uri, cu capul acoperit de o gluga, si fura cat de multe produse putea in cateva zeci de secunde.

17 Persoane ACUZATE de Furturi din Apple Store-uri

Grupul a realizat foarte multe jafuri in ulteimele saptania in California, iar asta pentru ca nu intotdeauna au putut fi furate produse cu valoare foarte mare, deci a fost nevoie de mai multe incercari. Grupul a actionat timp de cateva saptamani, iar primele trei persoane au fost identificate la jumatatea lumii, dupa o urmarire in care a fost implicata politia dintr-un oras al statului.

“Organized retail thefts cost California business owners millions and expose them to copycat criminals. Ultimately, consumers pay the cost of this merchandise hijacking. We will continue our work with local law enforcement authorities to extinguish this mob mentality and prosecute these criminals to hold them accountable.”

Autoritatile stiu cat de rapid trebuie sa isi arate puterea in cazurile de acest gen, iar asta pentru ca daca nu ii prind rapid pe hoti, numarul jafurilor va continua sa creasca. Jafurile din Apple Store-uri au devenit tot mai populare in ultima vreme din cauza popularitatii produselor companiei Apple, insa vanzarea lor nu e chiar atat de simpla cum cred hotii.