Smartphone-ul cu Deget e cel mai INFRICOSATOR Gadget

Smartphone-ul cu deget este ceva la care probabil nu te-ai gandit vreodata, insa se dovedeste a fi cel mai infricosator gadget creat pana acum pentru telefoane.

smartphone deget

Smartphone-urile au fost gandita ca dispozitive electronice statice, cu care interactionezi pentru a face ceva, fie ca e vorba de navigare pe internet, cautare de informatii, etc. In ciuda utilitatii limitate, cineva s-a gandit totusi ca smartphone-urile ar avea nevoie si de o extensie, pentru a intra mai bine in contact cu oamenii, iar asa a luat nastere ideea de a adauga un deget telefoanelor inteligent.

In clipul videod e mai jos aveti prezentat in accesoriu pentru smartphone-uri care le adauga un deget ce este controlat de o aplicatie speciala din telefoanele inteligente. Ideea din spatele proiectului facut de catre o echipa de cercetatori francezi este de a le permite smartphone-urilor sa interactioneze cu noi, eventual sa ne mangaie cand le folosim.

Smartphone-ul cu Deget e cel mai INFRICOSATOR Gadget

Accesoriul este format dintr-o serie de servomotoare care sunt conectate la un micro-controller Arduino, iar prin micro USB preiau energia necesara pentru a functiona. Degetul pentru smartphone este capabil sa ne mangaie cand primim notificari, sau sa miste telefonul pe masa, dupa cum puteti vedea si voi in clipul video de mai sus, totul fiind foarte ciudat.

MobiLimb este denumirea acestui accesoriu, si desigur ca totul este doar un prototip, insa cu o “husa” care il face sa arate ca un deget, totul pare desprins dintr-un film SF foarte prost. Poate ca ideea ca smartphone-urile sa interactioneze cu noi nu este chiar atat de rea, insa cred ca se poate gasi o metoda mai normala de a face asta, nu ? Voi ce parere aveti ?