Facebook Lite – Aplicatia NOUA pentru iPhone si Android

Facebook Lite este o noua aplicatie pentru iPhone si Android pe care compania Facebook o are acum in proces de dezvoltare, ea urmand a aduce schimbari majore pentru telefoane.

Facebook Lite iPhone Android

Facebook Lite este o noua aplicatie pe care compania Facebook o testeaza pentru iPhone si Android, ea fiind gandita ca o aplicatie care ocupa mai putin spatiu decat cea standard. Vorbim despre o aplicatie Facebook Lite care ar trebui sa aiba si mai putine functii decat cea normala, pentru a putea avea si o dimensiune mai mica, ea fiind oferita in trecut pe Android.

Facebook Lite va avea doar 5 MB, deci de vreo 30 de ori mai mica decat versiunea standard, asa ca va putea fi descarcata de catre oricine, pe orice telefon, cu orice conexiune. Facebook Lite va consuma mai putine resurse in timpul folosirii, atat pe partea de internet, cat si pe partea de energie, ea fiind gandita in principal pentru pietele aflate in curs de dezvoltare.

Facebook Lite – Aplicatia NOUA pentru iPhone si Android

Facebook Lite este orientata in principal spre Asia, Afica, sau America de Sud, unde conexiunile de internet sunt slabe si rare, versiunea pentru Android fiind oferita in principal acolo. Versiunea pentru Android a Facebook Lite este testata in mai multe tari de catre anumiti utilizatori acum, insa cea pentru iPhone este testata deocamdata doar in Turcia.

Facebook Lite este adusa pe iPhone si readusa pe Android dupa ce in 2015 compania Facebook a lansat o versiune initiala a sa, dar se pare ca a renuntat la ea, din motive necunoscute. Nu se stie cand anume va fi lansata versiunea finala a Facebook Lite pentru iPhone si Android, insa cel mai probabil o vom vedea in App Store si Google Play pana la finalul anului.