AVERTIZARE! WhatsApp Face o SCHIMBARE IMPORTANTA

WhatsApp face o schimbare extrem de importanta pentru utilizatorii din lumea intreaga, compania emitand o avertizare despre care toti trebuie sa stie in acest moment.

whatsapp avertizare backup

WhatsApp a avut acum cateva luni o avertizare importanta anuntata atat de catre companie, cat si de catre cei de la Google, in urma unui acord incheiat cu Facebook pentru a furniza un serviciu foarte important. Mai exact, utilizatorii care folosesc WhatsApp pe telefoane cu sistem de operare Android vor avea backup-urile salvate gratuit in Google Drive, fara limite, companiile oferindu-le oamenilor mai multe optiuni pentru a nu isi pierde datele.

WhatsApp are aceasta gratuitate oferita doar pe telefoanele cu sistem de operare Android, nu si pe cele cu iPhone, iar asta doarece in cazul iOS backup-urile sunt salvate in iCloud, pentru a carui spatiu trebuie sa platim. Revenind totusl la Android, pentru a nu pierde datele salvate in trecut, utilizatorii WhatsApp sunt obligati sa faca pana pe 12 noiembrie un nou backup al datelor lor in Google Drive, altfel orice alt backup mai vechi va fi automat sters din platforma companiei americane.

AVERTIZARE! WhatsApp Face o SCHIMBARE IMPORTANTA

WhatsApp are aceasta obligatie impusa pentru backup-urile vechi deoarece se schimba metoda prin care sunt stocate backup-urile, iar orice backup-uri care au o vechie mai mare de 1 an de zile vor disparea din Google Drive. Daca utilizatorii WhatsApp fac backup-uri in mod regulat, beneficiaza de gratuitate fara limita, insa daca backup-urile se opresc, si timp de 1 an nu mai sunt actualizate, atunci ele vor fi sterse automat din platforma Google Drive a celor de la Google.

WhatsApp aduce aceasta gratuitate pentru utilizatorii sai, insa din pacate ea vine si cu o parte proasta, iar asta pentru ca acele backup-uri salvate in Google Drive NU sunt criptate, deci atat Facebook, cat si Google, le pot accesa. In aceeasi masura, orice hacker care va sparge contul Google Drive va poate fura datele din backup-urile WhatsApp, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti cum administrati aceste conturi, altfel va puteti trezi cu datele accesate de catre oricine.