Google Chrome va fi BLOCAT pe MILIOANE de Telefoane

Google Chrome va fi blocat pe zeci de milioane de telefoane din intreaga lume, compania Google luand o decizie radicala cu privire la sistemul sau de operare azi.

Google Chrome BLOCAT Telefoane

Google Chrome urmeaza sa fie blocat pe zeci de milioane de telefoane in perioada urmatoare, compania Google luand decizia de a nu mai oferi suport pentru anumite modele care sunt folosite de catre utilizatori. Google Chrome urmeaza sa fie blocat de catre compania Google, pentru inceput, pe telefoanele care ruleaza Android 4.1, 4.2, sau 4.3, versiunea minima necesara pentru a folosi browserul urmand a fi 4.4, pentru acest sistem de operare.

Google Chrome va fi, practic, blocat pe cam 32 de milioane de telefoane Android, aceasta fiind cifra reprezentata de procentul de terminale cu acest sistem de operare care sunt active in momentul de fata la nivel global. Android are peste 1 miliard de utilizatori activi in lumea intreaga, insa blocarea Google Chrome pe 32 de milioane de telefoane este o masura foarte serioasa, iar cei de la Google cu siguranta au analizat impactul pe care schimbarea urmeaza sa il aiba.

Google Chrome va fi BLOCAT pe MILIOANE de Telefoane

Google Chrome BLOCAT Telefoane 1

Google Chrome va fi blocat pe o versiune foarte veche a sistemului de operare, cea 4.4, ea fiind totusi mai utilizata decat Android 9, care a fost lansat in august, dar asta face parte dintr-o cu totul alta problema. Utilizatorii care inca mai au Android 4.1, 4.2, 4.3 in telefoane vor fi obligati sa faca update la o noua versiune a sistemului de operare pentru a continua sa foloseasca Google Chrome, lucru care in unele cazuri nu va fi posibil daca nu exista actualizari de la producatori.

Google Chrome este deasemenea blocat pe zeci milioane de telefoane iPhone si tablete iPad, compania Google permitand instalarea sistemului de operare doar pe terminalele care au iOS 10, sau o versiune mai noua. Versiunile iOS mai vechi decat iOS 10 reprezinta cam 5% din baza totala de utilizatori ai Apple, adica undeva la peste 50 de milioane de dispozitive, deci in cazul iDevice-urilor Google Chrome este inaccesibil pentru mai multe persoane, in acest moment.