Apple a Cumpara o Companie ce-ti va face Pozele si Video cu Adevarat GROZAVA

Apple a cumparat o companie daneza care este specializata pe o tehnologie menita sa imbunatateasca radical clipurile video, sau pozele, facute de utilizatori.

apple poze video spektral

Apple a cumparat recent o companie daneza numita Spektral, aceasta fiind specializata pe dezvoltarea de tehnologii menite sa ofere optiunea de a aplica noi efecte si schimbari pentru poze si clipuri video, in timp real. Cei de la Spektral au dezvoltat un software care sa stearga in mod automat fundalul clipurilor video chiar in timp ce acestea sunt inregistrate, Apple platind 30 de milioane de dolari pe companie.

Apple a fost impresionata de modul in care danezii au folosit inteligenta artificiala pentru a crea o tehnologie ce permite editarea clipurilor video intr-un mod similar cu cel facut de catre expertii de la Hollywood. Diferenta foarte mare este ca Spektral a creat o tehnologie care permite realizarea acestei editari video in timp real, posibil chiar si de de pe smartphone-uri precum iPhone.

Apple a Cumpara o Companie ce-ti va face Pozele si Filmele cu Adevarat GROZAVA

Apple ar putea fi totusi mai interesata sa foloseasca aceasta tehnologie pentru viitoare aplicatii pentru realitate augmentata, sau poate chiar pentru o casca de acest gen, ea fiind acum in dezvoltare. Apple poate oferi o varietate de functii in baza tehnologiei care permite stergerea fundalurilor imaginilor din clipuri video in timp real, insa deocamdata nu exista prea multe informatii despre posibilele planuri.

“Spektral got its start by developing software that enabled photographers to digitally pluck a person—down to the pesky stray hairs on their head—from one green screen-like background and plunk them down in front of another. Think school portraits. That technique is called “cutouts” and the company went by the name CloudCutout at the time. It offered a way to do in the digital cloud something photographers once did by hand with film and later did by mouse in photo editing software.”

Apple cumpara foarte multe companii atunci cand descopera ca ele au tehnologii cu adevarat folositoare pentru clientii produselor sale, asa ca achizitia Spektral nu mira. Totusi, va fi nevoie de ceva timp pana cand compania Apple va implementa tehnologiile danezilor in produsele proprii, asa ca va trebui sa mai avem multa rabdare pana cand se va intampla asta.