Presedintele Apple Se Zbate sa CREASCA Vanzarile iPhone XS

Presedintele Apple, Tim Cook, incearca sa creasca vanzarile iPhone XS prin promovarea telefonului tot mai mult in presa, totul in urma unei lansari dezamagitoare.

presedinte apple iphone xs

Presedintele Apple, Tim Cook, este zilele acestea in China, in mijlocul intregului scandal privind chip-urile folosite de catre chinezi pentru a spiona companiile americane care au cumparat servere de la Supermicro. Desi multi erau de parere ca Tim Cook a mers in China pentru a mai aplana un posibil scandal imens in tara, jurnalistii americani spun ca vizita are la baza si faptul ca vanzarile iPhone XS au fost proaste in tara.

Pe de alta parte, secretarul partidului comunist din China sustine ca are speranta ca Apple sa ajute guvernul sa-si imbunatateasca relatiile cu SUA, iar aici probabil se refera la sanctiunile pe importuri impuse de catre Trump. Totusi, presa americana pune accent si pe faptul ca Apple vrea sa isi creasca vanzarile iPhone XS in tara, care ar fi fost mici din cauza preturilor mari ale seriei.

Presedintele Apple Se Zbate sa CREASCA Vanzarile iPhone XS

Apple vinde iPhone XS si iPhone XS Max la preturi cu aproximativ 200 de dolari mai mari decat cele percepute in SUA, iar asta in conditiile in care Huawei isi vinde telefoanele mult mai ieftin. In ciuda faptului ca Tim Cook merge in China si tine compania Apple in atentia presei, realitatea este ca putina lume isi permite sa cumpere telefoane atat de scumpe, si nu doar in China, ci la nivel global.

“This week, he has been on a one-man charm offensive to promote Apple products, including the new iPhone XS Max, which sells for a whopping $1,850 in China. A top-end phone by local manufacturer Huawei retails for about $700. As such, sales of the new Apple phone have been disappointing, the business publication Caixin reported after interviewing authorized retailers.”

Conform partenerilor autorizati de Apple sa-i vanda telefoanele iPhone XS in China, vanzarile au fost dezamagitoare pentru serie in primele saptamani dupa lansare, ceva ce e de asteptat. Este normal ca iPhone XS si iPhone XS Max sa nu fie foarte cautate din moment ce sunt atat de scumpe, insa Apple merge in continuare pe ideea de a vinde telefoane tot mai scumpe.