Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, a MURIT Azi

Paul Allen, unul dintre co-fondatorii companiei Microsoft, a murit astazi la varsta de 65 de ani, lasand in urma o mosternire aproape fara de egal.

Paul Allen murit 359469

Paul Allen, unul dintre co-fondatorii companiei Microsoft, a murit astazi la varsta de 65 de ani, aceasta fiind tratat de ceva vreme pentru un limfom non-Hodgkin, dar din pacate a pierdut lupta cu boala. Foarte multa lume il cunoaste pe Paul Allen ca fiind omul care a cladit compania Microsoft impreuna cu Bill Gates, el parasind de ceva vreme rolul pe care l-a ocupat in cadrul corporatiei, si a ales sa devina un investitor in alte companii, si sa se ocupe de munca filantropica.

Paul Allen a lucrat la Microsoft doar 8 ani de zile, din 1975 si pana in 1883, insa a ramas in cadrul consiliului director al companiei pana in anul 2000, fiind in aceasta perioada tratat pentru limfom Hodgkin. In 2009 a initiat tratamentul pentru un limfom non-Hodgkin, iar in 2018 se pare ca a pierdut lupta lunga cu boala, iar asa lumea a mai pierdut unul dintre oamenii care a contribuit la evolutia tehnologiei pe care o folosesc miliarde de oameni.

Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, a MURIT Azi

Paul Allen a fost omagiat de catre Tim Cook, presedintele companiei Apple, care a afirmat ca fostul co-fondator al Microsoft a fost un pioner al industriei, si ca si-a folosit banii pentru a face foart emult bine in lumea intreaga. Exact precum Bill Gates, Paul Allen a ales sa cheltuie peste 2 miliarde de dolari din imensa sa avere pentru a ajuta oameni de pe intreaga planeta, ceva ce tot mai multi miliardari incep sa faca multumita averilor uriase pe care le au.

“Our industry has lost a pioneer and our world has lost a force for good. We send our deepest condolences to Paul’s friends, the Allen family and everyone at Microsoft. Paul Allen’s contributions to our company, our industry and to our community are indispensable. As co-founder of Microsoft, in his own quiet and persistent way, he created magical products, experiences and institutions, and in doing so, he changed the world. I have learned so much from him – his inquisitiveness, curiosity and push for high standards is something that will continue to inspire me and all of us at Microsoft. Our hearts are with Paul’s family and loved ones. Rest in peace.”

Paul Allen a fost omagiat de asemenea si de catre actualul presedinte al Microsoft, Satya Nadella, acesta spunand ca toate contributiile facute de catre co-fondatorul companiei sunt indispensabile pentru intreaga lume. Paul Allen a fost unul dintre cei mai importanti oameni ai industriei tehnologice, si va fi amintit de catre lumea intreaga ca atare, mai ales ca in vremurile in care traim, inovatia a cam disparut din randul marilor compani din SUA.