319 MILIOANE de Conturi iCloud ar fi fost SPARTE de un Hacker

Apple a fost amenintata de un hacker ca va dezvalui datele de logare a 319 milioane de conturi iCloud, demonstrand ca are acces la unele, si resetand iDevice-uri.

conturi icloud hack 359763

319 milioane de conturi iCloud ar fi fost in pericol anul acesta, daca este sa dam crezare unui proces deschis impotriva unui britanic dupa ce acesta a amenintat Apple ca va scoate la vanzate datele de logare in aceste conturi. Vorbim despre un tanar in varsta de 21 de ani care se numeste Kerem Albayrak, el notificand compania Apple ca a reusit sa obtina datele de acces la peste 319 milioane de conturi iCloud, facand dovada afirmatiilor cu inregistrari publicate pe YouTube.

Se pare ca Albayrak a sters complet iDevice-urile unor utilizatori iCloud pentru a demonstra ca este serios in afirmatiile pe care le face, si i-a cerut companiei Apple bitcoin in valoare de 133.000 de lire, plus iTunes Gift Card-uri in valoare de 800 de lire. Desigur ca Apple nu a dorit sa plateasca vreun ban, asa ca a anuntat autoritatile din Marea Britanie in legatura cu hackerul care o ameninta, autoritatile arestandu-l si trimitandu-l in judecata.

319 MILIOANE de Conturi iCloud ar fi fost SPARTE de un Hacker

Nici Apple, si nici autoritatile din Marea Britanie nu au confirmat ca hackerul britanic avea intr-adevar datele de logare in 319 milioane de conturi iCloud, sau ca putea sa le sparga, insa el ar fi demonstrat tehnica in email-uri trimise catre Apple. Daca amenintarile n-ar fi fost serioase, si tanarul n-ar fi demonstrat ca e capabil sa acceseze datele acestor conturi, nu cred ca Apple si-ar fi batut capul pentru a alerta autoritatile in legatura cu aceasta problema.

“An computer analyst allegedly tried to blackmail Apple for £130,000 in Bitcoin and £800 iTunes vouchers after posting a video of him hacking into iCloud accounts on YouTube, a court heard. Mr Karem Albayrak is accused of sending emails to Apple making financial demands for downloading database iCloud accounts and factory resetting those iCloud accounts. He entered into the accounts of the alleged victims and posted a video of his hack onto YouTube.”

Clipurile video YouTube in care hackerul demonstra ce poate accesa din conturile iCloud nu mai exista, iar compania Apple a verificat cel mai probabil conturile pe care el sustine ca le-a resetat, si a descoperit ca nu minte. Britanicul a fost retinut de autoritati si eliberat de un judecator pe cautiune, insa va fi judecat pentru amenintarile lansate impotriva companiei Apple, dar si pentru accesarea fara drept a conturilor iCloud ale oamenilor.