Google Chrome: Transferul Tab-urilor din Android pe PC

Google Chrome va oferi pentru telefoanele Android o functie grozava care va permite transferarea tab-urilor catre calculatoare cu o simpla apasare de buton.

Google Chrome tab android pc 359728

Google Chrome are pregatita pentru lansare o noua functie foarte interesanta in perioada urmatoare, aplicatia pentru Android urmand a permite transferul tab-urilor catre calculatoare pentru a usura navigarea pe internet. Google Chrome are deocamdata aceasta noua functie in proces de testare, iar ea urmeaza sa fie oferita intr-un mod similar cu cel pe care-l avem in cazul iOS si macOS, sau Windows 10, ideea in sine fiind una extrem de buna.

Google Chrome va impune ca utilizatorul sa fie logat atat pe Android, cat si pe calculator, cu acelasi cont Google, pentru ca trimiterea tab-ului sa poata fi facuta, acelasi lucru fiind impus si de catre alte platforme. Google Chrome va permite mai apoi trimiterea unui tab din aplicatia pentru Android in browserul de pe calculator, astfel incat utilizatorul sa poata accesa respectiva pagina web intr-un format mai maire si mai usor de citit, functionalitatea fiind foarte apreciata pe alte platforme.

Google Chrome: Transferul Tab-urilor din Android pe PC

Google Chrome are totusi functia implementata diferit fata de alte platforme, deoarece nu vorbim despre o sincronizare a tab-urilor intre diverse platforme, ci despre posibilitatea de a trimite un anumit tab catre calculator. In momentul de fata exista unele solutii pentru a face asta, pe alte platforme, chiar si cu Google Chrome, insa ceea ce urmeaza sa fie oferit pentru utilizatorii Android este similar cu simpla partajare a unui link intr-o retea de socializare.

“Adding new feature flag for self share prototype. Self share. Allows users to post tabs from Android devices to allow other synced computer to reopen those same.”

Google Chrome are implementata destul de tarziu aceasta functie noua de catre compania Google pentru sistemul de operare Android, insa era de asteptat ca ea sa nu ajunga imediat dupa ce au fost implementate functii similare in alte platforme. Totusi, Google Chrome va avea aceasta functie, cel mai probabil, exclusiv pentru Android in momentul lansarii, insa nu vad de ce nu ar putea fi oferita inclusiv pe telefoanele iPhone in viitorul apropiat.