Masina Apple ar fi in Dezvoltare, iata CAND ar Urma sa fie Lansata

Masina Apple va fi lansata de catre americani, noi informatii venite de la partenerii celor din Cupertino confirmand planurile pentru a o aduce pe piata.

masina apple lansare 359697

Masina Apple, acel produs la fel de mitic precum televizorul care nu a mai ajuns pe piata, ar fi in continuare in proces de dezvoltare in cadrul companiei din Cupertino. Informatia vine de la cunoscutul analist asiatic Ming-Chi Kuo, acesta afirmand ca americanii vor sa lanseze o masina undeva prin 2023, sau 2025, aceasta avand un sistem de ghidare autonoma.

Masina Apple ar urma sa functioneze in baza unor chip-uri proprietare ale companiei Apple, iar asta inseamna ca ar urma sa ofere ghidare autonoma de nivel 4, sau chiar 5. Nivelul 4 de ghidare autonoma permite controlarea aproape in totalitate a masinii prin software, in timp ce nivelul 5 ar permite controlarea totala a masinii prin software, fara ca soferul sa mai intervina.

Masina Apple ar fi in Dezvoltare, iata CAND ar Urma sa fie Lansata

Apple ar urma sa foloseasca taiwanezii de la TSMC pentru a produce macar unele dintre chip-urile care vor fi folosite in masina pe care compania o va lansa, dara sta n-ar trebui sa mire pe cineva. Aparitia acestui zvon privind posibila lansare a unei masini Apple este foarte surprinzatoare, avand in vedere ca Apple s-a concentrat mai mult pe ghidare autonoma pentru automobile, nu pe masini in sine.

“We believe that Apple Car’s Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) will support either Level 4 (high automation) or Level 5 (full automation). Only TSMC’s 3/5 nm process can meet Level 4 and Level 5 chip requirements.”

Initial compania Apple avea zvonita lansarea masinii sale pentru 2020 – 2021, insa iata ca acum s-a ajuns pana la 2025, iar in ritmul asta putem merge pana spre 2030. Ca sa fiu sincer, imi vine greu sa cred ca Apple va lansa intr-adevar o masina autonoma in 2025, iar atunci putem astepta cu mai multa credibilitate doar un sistem de ghidare autonoma pentru automobile.

22 COMENTARII

  1. De la nivelul 4 se schimba treaba , aia da masina si nu cum este tesla sau orice altceva acum, dar imi este greu sa cred ca Apple va oferi masina de nivel 4 in doar 6-7 ani

  2. Normal ca toți ți-au simțit lipsa din cauza ca… dacă te uiți puțin înapoi.. cu vreo doua săptămâni,la comentarii, sa vezi ca “bate vântul”…. săracii care comentau pe aici nu mai aveau avânt. Tu dădeai tonul la majoritatea articolelor și era o “splendoare”… sa zic așa pentru fanii android.
    Acum, normal ca sunt Fericiți pentru ca acum au cu cine sa se “certe”… contrazică pe aici. Wellcome back.

  3. Bine ai revenit printre noi, amețitule! Îmi vine să te iau la bătaie (la table) după care să îți dau de băut!
    Mă bucur foarte mult că ești ok și că nu ești cum a scris sinistrul tău prieten Silviu Bernescu.

    Bine ai revenit!

  4. Nu e normal așa? Aș fi fost mai călduros, dar aș fi dat de bănuit că am sentimente față de tine ??
    Ascultă aici: mă enervezi teribil (uneori) dar nu ți-aș dori în veci ceva rău, cu atât mai puțin tristul eveniment.
    O să ne mai certăm aici, dar asta nu înseamnă că cineva îți dorește răul, cu atât mai puțin eu.
    Așteaptă-te la ironii din partea mea de câte ori o să calci strâmb. Dar așteaptă-te și la omenie din partea mea și a celorlalți cititori.

    Suntem o comunitate, o frăție! Suntem Frăția Mobilului! Eu sunt Aragon și tu ești Gollum! ?? https://uploads.disquscdn.com/images/7cd622329c54669eaf5fe49b2a1ec8858abc0f8982a275c3a3dd441e9f476df9.jpg

  5. Deci recunosti ca Aragon stie doar forta bruta, adica cum si este, faci ceafa mare, iar eu Gollum, cel inteligent cu ganduri ascunse si aur peste tot

  6. Hahaha… Da, așa e! Gollum cel “inteligent” și obsedat de un lucru fără valoare, care în final își găsește sfârșitul într-un mod sinistru.

    Btw, unde ai fost în perioada asta de abs(tin)ență? Eu am crezut că te-ai dus în Italia cu bicicleta ca să îți cumperi cel mai scump iPhone. Ai lipsit o lună de zile. Ai mers până acolo pe jos? Cu autostopul? Ai rămas fără credit pe cartelă? Ți-ai găsit job? Te-a prins bărbat’tu cu poze deocheate și te-a căpăcit?

    Dă-ne detalii că vrem să știm și noi “săracii” care nu au iPhone.

  7. Nu, am scris mai devreme, nu am avut bani de net, dar din Octombrie s-a deschis sezonul de sters parbrize la semafor…si uite am facut banuti

  8. In alta ordine de idei, ce parere ai de Samsung Galaxy Book 2 ?si nu stiu, am de ales Samsung Galaxy Book 2 sau Pixel Slate…diferenta este ChromeOS (ceva ce nu am detinut personal) si windows.
    Din ce am vazut Samsung are SD ca procesor, deci bateria probabil va tine mult mai mult

  9. Nu mă pasionează laptopurile cu ecrane mici de 11-12 inci. Sunt neproductive.
    Despre Chrome OS pot spune că este cel mai sigur sistem de operare pentru că puterea de procesare se face în serverele Google și nu în unitatea centrală a computerului.
    Astfel nu ai nevoie de resurse hardware serioase, iar securitatea este garantată de google.