Android: Schimbare foarte IMPORTANTA Impusa de Google

Android are o schimbare foarte importanta impusa de catre compania Google pentru producatorii de telefoane, iata ce beneficii iti aduce pentru telefoane.

  • android actualizari securitate

Android are o schimbare foarte importanta impusa de catre compania Google pentru producatorii care vor lansa telefoane mobile in urmatoarea perioada, ea fiind gandita ca un beneficiu major pentru utilizatori. Android are impusa de catre compania Google obligativitatea pentru producatori de a oferi actualizari de securitate in mod regulat, timp de 2 ani de zile, pentru fiecare telefon premium, sau tableta, vandute la nivel global cu acest sistem de operare.

Android va trebui sa aiba cel putin patru actualizari de securitate oferite de catre producator pentru clienti in primul an dupa lansarea unui telefon, sau a unei tablete, asa cum ar fi normal fara ca Google sa impuna aceasta obligatie. In al doilea an dupa lansarea unui telefon, sau a unei tablete, producatorii trebuie sa ofere deasemenea actualizari de securitate pentru Android, insa pentru aceasta perioada nu exista obligatia lansarii unui anumit numar de actualizari.

Android: Schimbare foarte IMPORTANTA Impusa de Google

Android are aceste obligatii impuse de catre Google prin contractele pe care ii obliga pe producatori sa le semneze in momentul in care acestia aleg sa foloseasca sistemul de operare in propriile produse. Patru actualizari de securitate pe an pentru Android este destul de putin, avand in vedere ca sistemul de operare are foarte multe probleme, si mai mereu se descopera vulnerabilitati majore, cu care clientii sunt obligati sa ramana, pentru ca nu are cine sa le rezolve.

“A contract obtained by us requires Android device makers to regularly install updates for any popular phone or tablet for at least two years. Google’s contract with Android partners stipulates that they must provide “at least four security updates” within one year of the phone’s launch. Security updates are mandated within the second year as well, though without a specified minimum number of releases.”

Android are deasemenea o alta conditie impusa de catre Google, mai exact, producatorii trebuie sa lanseze actualizari de securitate pentru sistemul de operare la maxim 90 de zile dupa ce Google descopera orice vulnerabilitate majora. De aici vine si obligativitatea de a lansa minim 4 actualizari de securitate in primul an, insa chiar si in al doilea, numarul ar trebui sa ramana neschimbat, Android trebuind sa fie mai sigur multumita acestor modificari, dar e cale lunga pana cand Google va invata producatorii sa isi respecte clientii.

12 COMENTARII

  1. Ce gluma buna, nu o sa vedem actualizări in veci (aici mă refer la Allview și alti producatori no name) Poate doar firmele mari gen Samsung, Huawei etc. ,sa faca asta.

  2. Poate ramane si samsung fara licenta android … sa vezi atunci revolutie pe tizen …. o sa vanda 200 telef / sapt ….
    ??????

  3. “Si are lag”.
    Ca sa nu te mai nelinisteasca licenta lui samsung, la vodafone, care e cea mai rapida la update-uri, in 2018 au fost asa:
    S9 – 7 update-uri (1 update/luna),
    S8 – 8 update-uri (1,2 update-uri/luna)
    S7 – 5 update-uri (1 update/2luni).
    Se poate verifica pe sammobile unde sunt toate rom-urile oficiale
    Esti mai linistit acum?

  4. Nicio confuzie. Update-urile de securitate nu se mai fac de multă vreme separat. In toate update-urile lunare scrie si de securitate. Nici măcar nu mai există meniu separat pentru update-urile de securitate așa cum era odată

  5. mereu Android si Google
    lumea nu mai are ocupati decat sa pazeasxa stirile zilnic despre telefoane,tablete contrafacute ,si Android si Google manipulat zilnic

  6. Pe cat punem pariu ca mocofanii samsonisti au windows fara licenta si hackintosh pe pc uri ….????
    Ce sa le explici astorA ……??
    ??