Google COLECTEAZA Date de la aproape TOATE Aplicatiile Android

Google este acuzata ca ar colecta date de la aproape toate aplicatiile create pentru sistemul de operare Android, iata ce spune compania americana in raspuns.

2

google date aplicatii

Google colecteaza date de la 90% dintre aplicatiile disponibile pentru Android in momentul de fata, iar conform unui studiu, vorbim despre date personale ale utilizatorilor, nu orice fel de informatii existente. Cercetatorii universitatii din Oxford au ajuns la aceasta concluzie, ei analizand aproximativ 1 milion de aplicatii pentru Android disponibile in Play Store, compania Google colectand date de la 90% dintre ele in timp ce sunt folosite de catre oameni.

Google este doar una dintre companiile care colecteaza date de la aplicatiile Android, iar asta pentru ca exista si alte companii care fac acelasi lucru, numarul lor fiind foarte mare, din pacate pentru utilizatori. In medie, o aplicatie pentru Android partajeaza datele utilizatorilor cu aproximativ 10 companii terte, iar 20% dintre ele cu peste 20 de companii terte, insa Google este singurul numitor comun pentru 90% dintre aplicatiile existente pentru sistemul de operare Android.

Google COLECTEAZA Date de la aproape TOATE Aplicatiile Android

Google poate colecta date printre care se numara varsta utilizatorilor, sexul, locatia in care se afla, plus alte date care sunt mai apoi folosite pentru a afisa reclame personalizate pentru acestia in aplicatii, sau pe web. Cercetatorii sustin ca datele care ajung la Google, sau la companii ca Facebook, Twitter, Microsoft, ori Amazon, ar fi transmise in mod anonim, asa ca nu s-ar putea identifica utilizatorii in baza lor, cel putin in mod teoretic, pentru ca in realitate nu stim ce se intampla.

“A new study has revealed that 90 per cent of all Android applications share personal data to Google, raising questions about the volume of information collected by ad-supported software and the ability for tech giants to create profiles of individuals. Google told the newspaper that it disputed the researcher’s methodologies, arguing that some of the sharing was an app reporting crash statistics and analytics. The researchers responded by saying many of these rights went beyond such use cases.”

Google a afirmat ca datele cercetatorilor sunt false, si ca unele dintre date reprezinta informatii privind blocari ale aplicatiilor, sau date privind utilizarea acestora, insa nimic referitor la informatii personale despre utilizatori. Google colecteaza de ani si ani de zile informatii de la utilizatorii din lumea intreaga, la fel cum fac Apple, Samsung, Amazon, Microsoft, si multe alte companii, insa doar cele mai mari dintre ele ajung sa fie “aratate cu degetul” pentru ceea ce face toata lumea.