Huawei: Ce a FURAT pentru a-si LANSA Telefoanele

Huawei a pierdut un proces in care a fost acuzata ca a furat tehnologii necesare pentru ca telefoanele sale sa poata functiona, iata si cat va trebui sa plateasca pentru asta.

huawei furat 4G

Huawei a pierdut o noua runda intr-un proces in care este acuzata ca a furat tehnologii ce au legatura cu functionalitatea 3G si 4G a telefoanelor pe care le vinde in intreaga lume, compania chinezeasca riscand sa aiba telefoanele interzise la vanzare in Marea Britanie. In 2014 o companie numita Unwired Planet a actionat in judecata Samsung, Google si Huawei acuzandu-le ca au furat tehnologiile sale privind conectivitatea 3G si 4G, primele doua incheind intelegeri pentru a scapa de proces.

Huawei n-a fost atat de deschisa la o posibila intelegere, si a continuat procesul, spunand ca n-ar trebui sa plateasca despagubiri, si licente, pentru vanzarile globale, ci doar pentru cele din Marea Britanie. Desigur ca Huawei a pierdut la Curtea de Apel din Marea Britanie in fata firmei americane, iar acum daca va avea apelul respins de catre Curtea Suprema de Justitie din tara, va avea de ales intre plata a zeci de milioane de dolari sub forma de licenta, sau interzicerea vanzarii telefoanelor in regiune.

Huawei: Ce a FURAT pentru a-si LANSA Telefoanele

Huawei nu a reusit pana acum sa convinga instanta sa nu o oblige sa plateasca despagubiri si licente decat pentru Marea Britanie, insa a reusit sa o convinga sa impuna taxe de doar 0.03 si 0.06 pence pentru fiecare telefon vandut. Suma exacta pe care ar urma sa o plateasca Huawei pentru furtul acestor tehnologii nu este deocamdata cunoscuta, insa zeci de milioane de lire n-ar fi o problema prea mare pentru chinezi, dar precedentul este cel care conteaza cel mai mult aici.

“The legal defeat over Huawei’s use of a smartphone technology enabling access to 3G and 4G networks means the company could face the threat of being barred from selling the devices in Britain. The Court of Appeal on Tuesday dismissed the Chinese firm’s appeal, and stated that it should pay a global licence fee for infringing Unwired Planet’s patents to avoid a sales injunction in the UK.”

Huawei risca sa aiba si alte procese deschise impotriva sa daca nu va reusi sa-l castige pe cel din Marea Britanie, iar sumele platite pentru alte eventuale tehnologii furate vor fi cu mult mai mari. Huawei a declarat ca va continua sa isi vanda telefoanele in Marea Britanie si nu cred ca decizia instantelor o va forta sa se opreasca, insa la fel ca Apple, Samsung, Google, sau Microsoft, se pare ca ocazional mai fura tehnologiile altora pentru a-si crea produsele.