Samsung Anunta CAND vor fi Lansate Telefoanele cu RAM DDR5

Samsung a anuntat cand vor fi lansate primele modele de telefoane cu memorie RAM DDR5, iata si ce imbunatatiri majore vor aduce pentru clientii din lumea intreaga.

samsung telefoane ram ddr5

Samsung a facut zilele acestea cateva anunturi foarte interesante, unul important care vizeaza inclusiv Samsung GALAXY S10, dar si unul care are in vedere memoriile RAM DDR5 pentru telefoane mobile. Conform celor de la Samsung, in momentul de fata sunt in plin proces de dezvoltare memorii RAM DDR5 pentru telefoane mobile, iar ele ar urma sa fie disponibile pentru integrare in telefoane undeva in cursul anului 2020, in cel mai bun caz.

Samsung va dezvolta primele module LPDDR5 RAM pana in 2019, cand va prezenta versiunea lor finala, si va incepe productia acestor componente, ele urmand a fi integrate in telefoanele care vor fi lansate in 2020. Conform celor de la Samsung, aceste noi memorii RAM DDR5 urmeaza sa ofere pentru telefoane mobile o latime de banda de 51.2 GB/s, dubla fata de ceea ce au actualele module RAM DDR4, iar asta in timp ce vor consuma cu 20% mai putina energie in timpul utilizarii.

Samsung Anunta CAND vor fi Lansate Telefoanele cu RAM DDR5

Samsung aduce un inlocuitor pentru memoriile RAM DDR4 lansate in 2014, iar sporurile de performante vor fi serioase pentru ceea ce vom avea disponibil incepand din 2020, insa deocamdata nu se stie si ce telefoane vor avea tehnologia. Avand in vedere ca Samsung dezvolta aceste noi module de memorie RAM DDR5, este de asteptat ca in telefoanele sale sa fie integrate pentru prima oara componentele, dar dupa aceea le vom vedea si in alte modele.

“Samsung’s DDR5 memory will have a significantly improved maximum bandwidth: 51.2GB/s (currently around 25GB/s), while at the same time being 20% more power efficient. The switch to LPDDR5 will be the first major memory upgrade phones will see since the introduction of LPDD4 in 2014.”

Samsung vinde module de memorie RAM catre o varietate de producatori, inclusiv compania Apple, asa ca vom vedea cu siguranta RAM DDR5 inclusiv in iPhone, dar probabil ca nu chiar din 2020. Avand in vedere ca telefoanele Android inca sunt cu mult in urma iPhone, integrarea de memorie RAM DDR5 cu performante duble ar putea aduce sporuri serioase de performante, inclusiv pentru telefoanele Samsung, dar mai multe vom vedea dupa primele teste de performante.