Windows 10: ATENTIE, PROBLEMA CRITICA DESCOPERITA

Windows 10 are o problema critica dezvaluita de catre un cercetator, compania Microsoft nereusind sa o rezolve, si ea poate genera probleme uriase pentru utilizatori.

Windows 10 vulnerabilitate critica

Windows 10 are, din pacate, o noua problema critica descoperita de catre un cercetator in securitate informatica, ea afectand cele mai recente versiuni ale sistemului de operare, asa ca nimeni nu este 100% sigur. Conform celui care a descoperit vulnerabilitatea 0-day, adica necunoscuta celor de la Microsoft, iar cu ajutorul sau pot fi sterse fisiere din Windows 10 fara ca utilizatorii sa stie, el fiind dezvaluit inainte ca un patch sa fie lansat de catre companie.

Windows 10 poate avea stearse prin aceasta vulnerabilitate orice fel de fisiere, inclusiv cele de sistem, astfel ca intregul calculator poate fi blocat de catre o persoana rea intentionata, fara ca utilizatorul sa stie. Vulnerabilitate poate permite inclusiv obtinerea de permisiuni “privilegiate” in cadrul sistemului de operare de catre hackerii care ataca Windows 10, astfel ca vorbim despre probleme extrem de serioase despre care utilizatorii trebuie sa stie.

Windows 10: ATENTIE, PROBLEMA CRITICA DESCOPERITA

Windows 10 nu poate avea exploatata foarte usor aceasta problema critica a sistemului de operare, astfel ca utilizatorii care au instalat inclusiv cele mai recente actualizari trebuie doar sa fie foarte atenti la ce fac. In momentul de fata exista malware pe internet care exploateaza aceasta vulnerabilitate a Windows 10, insa pentru ca vulnerabilitatea este foarte greu de exploatat, hackerii ataca doar victime foarte importante, fara a distribui software-ul in mod public pentru toata lumea.

“Proof-of-concept code for a new zero-day vulnerability in Windows has been released by a security researcher before Microsoft was able to release a fix. The code exploits a vulnerability that allows deleting without permission any files on a machine, including system data, and it has the potential to lead to privilege escalation.”

Windows 10 este folosit in momentul de fata pe sute de milioane de calculatoare din intreaga lume, iar o vulnerabilitate de acest gen ar avea potential distructiv pentru foarte multe persoane, daca exploatarea s-ar face la scara larga. Partea buna este ca hackerii nu pot exploata foarte usor aceasta vulnerabilitate critica a Windows 10, dar si ca interesul nu este de a ataca utilizatori obisnuiti, cei de la Microsoft avand in continuare timp sa rezolve problemele, asta desigur daca vor dori cu adevarat sa faca asa ceva.