Android: Functia IMPORTANTA ELIMINATA de Google

Android are o functie foarte importanta eliminata de catre compania Google, iata de ce a fost luata o decizie atat de radicala pentru sistemul de operare.

ndroid alerte google

Android are o functie foarte importanta eliminata de catre compania Google la doar cativa ani dupa ce a integrat-o, americanii fiind obligati sa faca asta din cauza modului in care ea a fost exploatata de catre unii. Mai exact, Android a avut integrata acum cativa ani de catre Google o noua functie care prmite primirea de alerte prin Bluetooth si Wi-Fi in functie de locatia in care ne aflam, ideea fiind de a descoperi evenimente, promotii, sau orice altceva interesant si relevant in functie de locatia noastra.

Android are abuzata aceasta functionalitate de catre o gama variata de afaceri care profita de ceea ce ofera compania Google pentru a asalta utilizatorii cu spam, care nu poate fi filtrat, din cauza modului in care a fost gandit sistemul. Cei de la Google au realizat ca oamenii sunt sufocati de mesaje de tip spam prin acest sistem disponibil pentru Android, asa ca au ajuns la concluzia ca el nu mai poate fi oferit in aceasta forma, asa ca urmeaza sa fie eliminat in totalitate.

Android: Functia IMPORTANTA ELIMINATA de Google

Android nu va mai primi unele tipuri de notificari incepand cu data de 6 decembrie, cand Google va bloca partial sistemul pentru unii dintre cei cu care lucreaza pentru a oferi functionalitatea in lumea intreaga. Din pacate, utilizatorii Android urmeaza sa primeasca notificari in continuare de la beacon-uri fizice pe langa care trec, cei de la Google neavand cum sa blocheze aceasta functionalitate, cel putin nu fara o actualizare pentru sistemul de operare pe care-l ofera.

“Our goal was to bring relevant and engaging content to users – to provide useful information proactively. Developers have leveraged this technology to let users know about free wifi nearby, provide guides while in a museum, and list transit schedules at bus stops. Ultimately, we have determined these notifications did not meet that bar. As a result, we have decided to discontinue support for Nearby Notifications. We will stop serving Nearby Notifications on December 6th, 2018.”

Android poate avea toate aceste notificari blocate de catre utilizatori prin sectiunea care permite administrarea notificarilor pentru telefoanele cu acest sistem de operare, dar Google a considerat ca asta nu e suficient. Android nu este singurul sistem de operare care are aceasta functionalitate, cei de la Apple implementand-o deasemenea in iOS, insa acolo deocamdata nu e abuzata intr-un mod simialr, desi nu ar fi exclus sa vedem decizii similare luate de catre Apple.