De ce PRIMELE Telefoane cu 10 GB RAM sunt o MARE TEAPA

Primele telefoane cu 10 GB RAM sunt o mare teapa pentru utilizatorii care le vor cumpara, iata de ce producatorii ne pacalesc in 2018 cu ceva ce nu avem nevoie.

telefon 10 gb ram

Primele telefoane cu 10 GB RAM au fost anuntate saptamana aceasta, Xiaomi Black Shark Helo si Xiaomi Mi Mix 3 fiind primele smartphone-uri care vor oferi mai multa memorie RAM decat vasta majoritate a oamenilor au in calculatoare. 10 GB RAM intr-un telefon este doar o gaselnita de marketing a celor care nu mai stiu ce sa ofere diferit pentru a iesi in evidenta, adica o simpla teapa pentru cei care inca nu stiu ca acea cantitate de memorie RAM e inutila acum.

Telefoanele cu 10 GB RAM vor fi utile in viitor, cand sistemele de operare vor deveni mai complexe, aplicatiile vor necesita mai multe resurse, inteligenta artificiala ne va controla mai mult din viata, etc. Dar in momentul de fata 10 GB RAM sunt complet inutili in telefoane, iar singurul “loc” in care utilizatorii vor simti ca au atat de multa memorie RAM este in aplicatiile pentru masurarea performantelor, deoarece in rest nimeni nu va simti ca are atat de multa memorie.

De ce PRIMELE Telefoane cu 10 GB RAM sunt o MARE TEAPA

In 2018 nu exista aplicatii care sa solicite atat de multe resurse incat sa fie necesara integrarea a 10 GB de memorie RAM in telefoane, iar indiferent cate aplicati ar avea oamenii deschise in fundal, maxim 8 GB sunt arhisuficienti. Chiar daca se folosesc aplicatii pentru editare foto/video, acestea nu sunt pe telefoane la fel de complexe precum calculatoare, si nu consuma la fel de multa memorie RAM, deci Xiaomi iese in evidenta cu absolut nimic.

Desigur ca vor exista oameni care vor cumpara telefoanele de acest gen pentru a se lauda cu ele, si cel mai mult ma voi amuza cand iPhone XS va sterge pe jos cu telfeoanele Xiaomi, chiar daca au 10 GB RAM. A avea 10 GB RAM intr-un telefon nu-ti garanteaza performante exceptionale, ci doar faptul ca poti stoca mai multe informatii in ele, dar in 2018 telefoanele nu prea au ce sa stocheze, si nu cred ca 2019 va schimba utilitatea telefoanelor cu 10 GB RAM.

Voi ce parere aveti despre noua teapa a Xiaomi ?

53 COMENTARII

  1. E adevărat ca momentan un telefon cu 10Gb Ram e mai mult “de ochii lumii”,dar parca totuși ar fi stat altfel treaba dacă ar fi avut Apple un astfel de telefon.

  2. foarte bine, orice produs ce nu se poate recicla este o aberatie a naturii acum
    Orice produs reciclabil este un produs nobil
    Dar nah, tu fara sa vrei, lauzi un produs, atat de proostut esti..

  3. Foarte bine , strange din dinti si asteapta sa reapara in stoc .
    Am testat si eu XR , nu are legatura cu X- urile , se simte , se vede diferenta de calitate ; ecran , camera , mana de lucru , materiale si finisaje .

  4. Baaa voi nu intelegeti ca sunt persoane care NU vor windosu’ fara licenta si android virusat. Ei bine acestia ,20%, pt ei, 1500€ nu reprezinta aceeasi suma ca la voi , obositor, saracilor !!!

  5. Teapa e iphone xr la 750€, teapa e xs max la 1500€. Daca imi spui si mie ce iti ofera telefonul ala, teapa iti da apple ca te-a spalat pe creier ca ai nevoie de maxim 4 gb. Editeaza tu un video 4k 60 fps cu 4 gb ram, sau foloseste tu 5g cu 4 gb de ram. Memoria ram e cea pe care se scrie date de pana la 5-7 GBs, tu daca ai 4 gb, unde sa scrie 7 Gb? Traduci mot-a-mot niste articole care nu le intelegi si le transformi intr-un mare hate. Mi mix 3 e in jur de 650€, are compatibilitate 5g, are 10 gb ram, are 256 gb, nu are mizeria de notch. Chinezi trebuie felicitati, bravo lor!

  6. Mai bine un 16 sau 32
    Sa faca un RAM drive in care se incarca OS la pornire (va dura mai mult poate pornirea) dar dupa beneficiezi de viteza.
    Nu stiu daca intelegeti,ceva ca un RAID 1 intre RAM drive si nand,sa fie salvate si actualizarile sau eventualele modificari.
    La pornire incarca tot OS in ram si ruleaza de acolo,intre timp actualizeaza nand sa nu fie nevoie de update la fiecare pornire.

  7. Scrii prostii. iOS cu 4 GB RAM merge mai bine decât Android cu 6-8 GB RAM (vezi teste). Iar “mizeria” de notch arată foarte bine. Nu tuturor ne place, pot înţelege dar până la “mizerie” e cale lungă.

  8. 10 gb ram vor ajuta la mentinerea tuturor aplicatiilor în background, dar va avea un impact negativ asupra bateriei. Ma bucur ca este posibilă implementarea la un preț accesibil.

    Discuțiile contradictorii despre android/ios sunt precum cele despre mărcile germane de masini, ori benzina/diesel si sunt interminabile. Pana la urma depinde de nevoia consumatorului.

    @zaone faptul că ne oferi stiri este suficient, este inutil să ne oferi si parerea ta.

    Iphone xr chiar este scump pentru ce ofera, nu este cu nimic mai presus de un android de 1800 lei.

  9. Daca am ajuns sa laudam orice kkt din 2010 la 800€ chiar ca nu mai avem creier deloc. De ce sa dai 800€ pe acest kkt cand mai poti pune 200€ si cumperi mate 20 pro care e cel mai bun telefon din lume azi 27 oct 2018 ?

  10. Deci a stabilit zaone ca maxim 8 sunt arhisuficienti, iar 10 sunt overkill!
    Nu cred ca strica sa ai mai mult ram.
    Acum nu mult timp in urma si apple ura nfc-ul, si qr code, si mai mult de 2 gb ram, si ecranele oled, si ecranul peste 4 inch.
    Si ghice ce? Le au pe toate si micro usb c pe deasupra!

  11. Un “articol” făcut de un funboy iPhone. Ne deranjează faptul că producătorul Apple a scos încă un produs similar cu cel din anul trecut? Sa le mulțumiți celor de la Xiaomi că ai smartphone cu bezal mai subțire. Și ai dreptate nu ai nevoie de 10GB RAM in 2018 (nu că ar mai fii mult din an),dar daca te informai puțin modelul apare în 2019.

  12. Un “articol” făcut de un funboy iPhone. Ne deranjează faptul că producătorul Apple a scos încă un produs similar cu cel din anul trecut? Sa le mulțumiți celor de la Xiaomi că ai smartphone cu bezal mai subțire. Și ai dreptate nu ai nevoie de 10GB RAM in 2018 (nu că ar mai fii mult din an),dar daca te informai puțin modelul apare în 2019.

    PS: Ștergem comentariile care ne deranjează? Bravo.

  13. Dacă ați ajuns sa editați “4K” pe un telefon e clară situația :))) acest “editat 4K pe telefon” e doar Marketing! Posibil in viitor sa fie la aceeași calitate cum ar fi editul de pe un pc!

  14. Ar fi fost mai constructiv dacă ai fi știut cum funcționează memoria ram înainte de a fi comentat.
    Poti edita 4k și cu 2GB (ia un 7 sau 6s și verifică singur).

  15. Tot ce nu are Apple e mare teapa: cand mai toti aveau 4K in box-uri Android, ziceau ca Apple nu are nevoie de 4K ca, deh, nu exista content. La fel si cu XR(etard): cica n-ai nevoie de rezolutie mai mare de 720p. Extraordinar! Orice motive baga Apple, le acceptati. De rasul curcilor…

  16. Nu scriu comentariul asta pentru a jigni pe cineva in mod direct, dar il rog pe Zoane sa se intereseze inainte de a face un articol de genul. Tu te-ai rezumat in articol aducand in discutie faptul ca pentru aplicatii nu ai nevoie de atata RAM. Corect …. DAR, acesti 10 GB nu sunt folositi doar pentru aplicatii. Acesti RAMi ajuta la conexiunea 5G. Asta este adevarata utilizare a acestui numar mare. Si nicidecum nu este tzeapa.
    Momentan un telefon cu tehnologie 5G necesasita resurse mult mai mari decat unul de generatia actuala. Daca te documentezi mai mult vei vedea ca au inclusiv probleme cu incalzirea excesiva.

    Read before you speak … my way of saying.

  17. Exact! Cică Apple nu introduce cantități mari că nu e nevoie. Dar Apple a băgat 326 ppi, Apple a băgat procesor pe 64 biți, Apple a băgat memorii foarte mari în iPhone. Atunci erau inovații bine primite ??

  18. Eu sunt un utilizator obișnuit și nu pun neaparat preț pe mega specificații.Totusi,sunt curios cum ar fi arătat un articol al tău dacă un iPhone avea 10Gb ram.

  19. Sunt chiar foarte serios.nu am inteles la ce telefon se referă și m-am gândit ca trebuie sa fie vorba de un telefon slab pentru 2018.Apoi am pvazut ca e vorba de un protejat al tău.

  20. Totusi, nu este pentru tine daca conteaza fiecare aspect pentru care dai acei 800 euro.In lumea android la 800 euro gasesti foarte multe alternative…ma gandesc ce ai alege?
    Eu deja m-am linistit cu pixel 3…probabil raman la ce am sau incerc noul huawei…dar este atata confuzie in lumea android, incat parca ti se ia
    Samsung, Huawei, Google, Xiaomi, LG mai nou si Nokia am inteles ca este ok

  21. Iti dai seama, daca tu ai o alta parere, restul sunt prosti. Sa nu crezi ca “subtilitatea ta” e chiar atat de subtila.
    Ca sa mergem pe aceeasi linie, inutila e si parerea ta, e suficient sa comenzi despre ceva, orice, cai verzi.

  22. Un “articol” făcut de un funboy iPhone. Ne deranjează faptul că producătorul Apple a scos încă un produs similar cu cel din anul trecut? Sa le mulțumiți celor de la Xiaomi că ai smartphone cu bezal mai subțire. Și ai dreptate nu ai nevoie de 10GB RAM un 2018 (nu că ar mai fii mult din an),dar daca te informai puțin modelul apare în 2019. Hai sa ne informam puțin înainte să să postam prostii.

  23. Nu stiu unde am spus că restul ar fi prosti daca au alta parere față de a mea.
    Este un site de stiri sau blog personal? Cand răspunzi, citeste iar si ce am scris eu, dar și tu. Poate nu mi-am ales corect cuvintele, dar voiam da iti spun ca nu are rost sa iti expui parerea la fiecare articol, având în vedere că sunt stiri despre smartphoneuri si nu un blog.

    Apoi poate ca ar trebui să accepți o parere sau critica, având în vedere că site-ul nu a mai urcat in unici de mult timp

  24. Hmm,oare cum ma tolerezi?Chiar așa,chiar vreau sa știu cum de tolerezi pe cineva care nu pune botul și nu aproba orbește tot ce spui tu?

  25. Visane, iti cunosc arogantele si de cele mai multe ori te ignor. Nu-mi trebuie protectie, iti pot raspunde direct, insa doar cand cred eu de cuviinta! M-am referit la mizeria aia cu 10GB de ram, inutili!

  26. Este orice vreau eu sa fie, pot sa scriu ce vreau eu in articole, nu ce vrei tu. Poate ti-e greu sa intelegi asta, dar nu totul trebuie sa fie asa cum vrei tu, si nu totul este asa cum crezi tu ca este, indiferent daca tu crezi ca eu n-as accepta critici, altfel ti-as fi sters comentariul din prima 😉