Apple Store: BIROCRATIA si FRAUDA Impiedica Expansiunea

Apple are impiedicata expansiunea Apple Store-urilor din cauza birocratiei si a fraudei care impanzesc intreaga China, multe proiecte fiind anulate.

apple store birocratie frauda

Apple are in momentul de fata peste 500 de Apple Store-uri deschise in lumea intreaga, mai bine de jumatate dintre ele doar in SUA, insa in China are are mult mai putine. Compania americana a incercat in ultimul an sa se extinda, insa birocractia si frauda au blocat planurile americanilor, si i-au convins sa isi regandeasca strategia de a deschide mai multe magazine.

Apple are probleme foarte mari cu birocratia din institutiile chinezesti, aceasta fiind, in aparenta, chiar mai mare decat in Romania, iar compania americana a avut multe proiecte blocate in ea. Avand in vedere expansiunea foarte rapida din alte tari pentru lantul de Apple Store-uri, cei de la Apple s-au lovit de un “mare zid chinezesc” in unele zone din tara, si au anulat chiar recent cateva proiecte.

Apple Store: BIROCRATIA si FRAUDA Impiedica Expansiunea

Apple are probleme foarte mari si cu frauda, chinezii fiind extrem de inventivi cand vine vorba despre a exploata promotiile Apple. Un exemplu este cu promotiile back-to-school, chinezii angajand zeci de elevi, platiti cu 10 dolari fiecare, pentru a cumpara din Apple Store-uri produse la pret redus, la care erau oferite si cadouri, acestea fiind revandute mai apoi cu profit.

“One morning, two charter buses pulled up to an Apple store in Beijing carrying about 80 students led by a man holding a flag like a tourist guide, according to a former employee who witnessed the event. One man lined them up outside the store and assigned each student a number. A second handed them a credit card once inside. A third waited outside to collect the laptops and headphones. The students, recruited from online chat rooms affiliated with nearby universities, were each paid about $10 for their effort, the former employee said. Similar schemes took place at Apple stores across the country each year, the former employees said.”

Adunand la toate acestea si concurenta tot mai mare facuta de catre companii ca Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi, etc, cei de la Apple au luat decizia de a isi opri expansiunea Apple Store-urilor. Desi China este o tara cu 1.4 miliarde de oameni, Apple inca nu a reusit sa isi creeze venituri stabile de acolo, si probabil ca nici nu o va face prea curand, avand in vedere cat de complexa este mentalitatea.