Apple: DATORII de MILIARDE de Dolari fata de o Companie IMPORTANTA

Apple are datorii de cateva miliarde de dolari fata de o companie importanta cu care pana recent a colaborat indeaproape, dar cu care acum e in procese.

apple datorii miliarde qualcomm

Apple a acumulat datorii in valoare de 7 miliarde de dolari fata de compania Qualcomm, de la care pana acum 2 ani cumpara in exclusivitate modem-urile folosite in iPhone si iPad. Trecerea la Intel le-a dat celor de la Apple curajul de a descide procese impotriva celor de la Qualcomm si de a ii acuza ca i-au fortat sa plateasca miliarde de dolari de-a lungul anilor sub forma de taxe de licentiere.

Apple a refuzat sa le mai plateasca vreun ban celor de la Qualcomm dupa ce a deschis procesele in divese tari de pe glob, iar acum datoriile au ajuns la 7 miliarde de dolari intre companii. Qualcomm a facut dezvaluirea privind datoriile celor de la Apple intr-o sedinta de judecata a unui proces din California, cei de la Apple spunand ca sunt victimele unor practici de concurenta neloiala.

Apple: DATORII de MILIARDE de Dolari fata de o Companie IMPORTANTA

Apple nu licentiaza direct de la Qualcomm tehnologiile folosite in iPhone si iPad, ci ofera subventii catre partenerii cu care lucreaza, acei bani ajungand intr-o forma, sau alta, la Qualcomm. Anul trecut Apple a acuzat compania Qualcomm ca a refuzat sa-i ofere subventii in valoare de 1 miliard de dolari, un proces fiind deschis de catre cei din Cupertino, el dand nastere la alte aproape 100 in alte zone de pe glob.

“Qualcomm Inc (QCOM.O) said in a court hearing on Friday that Apple Inc (AAPL.O) is $7 billion behind in patent royalty payments to the mobile chip firm, which for years supplied parts for the iPhone. Apple and Qualcomm are involved in a series legal actions. Apple has accused Qualcomm of unfair patent licensing practices. Qualcomm, the world’s largest mobile phone chip supplier, has in turn accused Apple of patent infringement.”

7 miliarde de dolari este o suma uriasa pe care Qualcomm i-o imputa companiei Apple, mai ales ca in ultimii ani cei din Cupertino au folosit in principal modem-uri de la Intel. Foarte multa lume asteapta sa vada ce se va intampla in acest proces, si dupa cum puteti vedea, foarte multi bani sunt in joc aici, iar cei de la Apple nu vor sa renunte foarte usor la lupta, desi Qualcomm e dispusa sa ajunga la o intelegere, cumva.