RO-ALERT: Motivul REAL din cauza Caruia NU Trimite ALERTE de CUTREMUR

RO-ALERT are dezvaluit motivul real din cauza caruia nu sunt trimise alerte de cutremur in momentul in care un seism este produs, Raed Arafat oferind explicatia.

ro-alert alerta cutremur

RO-ALERT, sistemul de avertizare in caz de urgenta majora in Romania, a atras numeroase critici duminica dimineaza pentru ca nu s-a trimis vreo alerta inainte si dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter a avut loc. RO-ALERT a avut anuntat de la bun inceput faptul ca nu va trimite alerte inainte ca un cutremur sa se produca, dar va trimite alerte dupa producerea lor, daca exista pagube materiale insemnate, sau pierderi de vieti omenesti, si exista pericolul producerii unor replici.

RO-ALERT a fost perceput de catre toata lumea ca un sistem de avertizare in caz de orice urgenta, insa in realitate el se refera doar la cele care pot fi prevazute, cum ar fi vant puternic, caldura/frig extrem/a, si altele asemenea. Astazi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat si care este motivul real din cauza caruia RO-ALERT nu trimite alerte de cutremur in Romania, explicatia fiind una cat se poate de logica, in final.

RO-ALERT: Motivul REAL din cauza Caruia NU Trimite ALERTE de CUTREMUR

RO-ALERT nu va trimite avertizari inaintea producerii unui cutremur, conform lui Raed Arafat, deoarece populatia nu este educata sa reactioneze in mod corect in momentul in care primeste asemenea alerte. Unele persoane pot reactiona intr-un mod complet neprevazaut daca RO-ALERT le trimite o avertizare pentru cutremur si pot ajunge sa fie omorate in timp ce fug sa-si salveze viata, pentru ca acesta este instinctul multora cand o asemenea alerta este emisa.

Unu, pentru că intervalul este foarte mic, doi pentru că populaţia este needucată cum să facă şi nu intră să facă educaţie. Dacă dai o informare care induce panică şi omul crede că este puternic şi să fugă cu copiii în bloc, îl prinde cutremurul pe scări.”

RO-ALERT are in spate o logica destul de solida in ceea ce priveste motivul din cauza caruia nu sunt trimise avertizari in caz de cutremur, si cred ca toti pot fi de acord ca se pot intampla tragetii in asemenea momente. Pe de alta parte, secundele pretioaze pe care o avertizare ti le poate oferi te-ar putea ajuta sa-ti salvezi viata, insa deocamdata cei care controleaza RO-ALERT pun mai mare accent pe pericol, decat pe potentialul de salvare a vietiloer, in caz de cutremur.