TESLA e Interesata sa Intre pe Piata din Romania

Tesla este interesata sa intre pe piata din Romania, dar si pe alte piete din Europa de Est, compania americana dorind sa-si creasca vanzarile in zona.

tesla romania

Tesla ar fi interesata sa intre pe piata din Romania, dar si pe alte piete din Europa de Est, compania americana cautand sa isi extinda afacerile in zona, dar sa si creeze retele pentru incarcarea masinilor electrice. Ca parte a acestei initiative de extindere, cei de la Tesla s-au intalnit in SUA cu ambasadori din diverse tari din regiune, inclusiv George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA, iar acolo ar fi fost discutate posibile planuri de a intra pe piata din Romania.

Tesla isi vinde masinile in anumite tari europene in momentul de fata, insa acolo vorbim despre suport oferit de catre autoritatile locale pentru a crea retele de statii pentru incarcarea masinilor electrice, ceva ce nu prea exista in Romania. George Maior le-ar fi prezentat celor de la Tesla masurile luate de catre Romania pentru a sustine achizitiile de vehicule electrice prin acordarea de vouchere care reduc intr-o anumita masura preturile acestui tip de autovehicule.

TESLA e Interesata sa Intre pe Piata din Romania

Tesla a primit din partea lui George Maior o invitatie pentru a trimite o echipa in Romania pentru a se documenta si a vedea ce oportunitati exista pentru intrarea pe piata, fie cu vanzarea de masini, fie cu crearea unei retele de statii de incarcare. Tesla are masini scumpe, exceptie facand Model 3, care are un pret mult mai accesibil decat modelele S, sau X, insa intr-o tara ca Romania compania nu isi va deschide o reprezentanta prea curand, desi poate certifica parteneri sa-i vanda masinile.

Tesla poate avea in Romania destui clienti pentru Model 3, insa doar in orasele in care exista efectiv statii de incarcare pentru aceste masini, iar in restul tarii acei clienti nu vor putea merge cu masinile. Tesla a avut succes foarte mare in SUA, unde s-a creat infrastructura speciala pentru masinile electrice, pentru ca are si cine sa le cumpere, insa intr-o tara ca Romania e putin probabil ca o companie de acest gen sa aiba prea curand succes.