Tesla: Model S poate fi FURAT in Cateva Secunde

Tesla: are demonstrata o problema serioasa cu masinile Model S, care pot fi furate in cateva secunde de catre hackeri, iata metoda folosita pentru hack.

tesla model s furat

Tesla este cea mai cunoscuta companie care produce modele electrice, iar Tesla model S este cea mai rapida masina electrica a producatorului, dar deasemenea si cea mai cunoscuta dintre toate pe care le vinde. Din pacate, Tesla pare sa aiba o problema cu Model S in ceea ce priveste securizarea de care beneficiaza masinile care au intregrat sistemul keyless entry si keyless go, adica intrarea in masina si pornirea fara a folosi cheia in vreun fel.

Tesla are parte de o demonstratie care nu-i face cinste, ea fiind realizata de catre cercetatorii de la Computer Security and Industrial Cryptography, din Belgia, ei reusind sa cloneze cheia unui Model S pentru a il fura. Cheia masinilor Tesla Model S comunica cu masina printr-un receptor de semnale de joasa frecventa, cheia emitand in mod constant un semnal, care cand este receptat de catre dispozitivul de pe masina, permite deblocarea usilor, si pornirea masinii.

Tesla: Model S poate fi FURAT in Cateva Secunde

Tesla a implementat o functie grozava prin sistemul keyless entry si keyless go, insa hackerii pot clona cheia masinii, fara ca proprietarul sa stie, si o pot fura in cateva secunde, deoarece nu exista protectie pentru sistem. Puteti vedea ca intai este accesat dispozitivul de pe masina, care e inregistrat de dispozitivul de clonare, iar apoi e clonata cheia prin simpla apropiere de proprietar, fara a fi nevoie ca semnalul cheii sa fie amplificat spre masina.

“Am implementat o dovadă a atacului conceptual care permite [utilizatorilor] să cloneze o cheie în câteva secunde. Dispozitivul atacator constă într-un model Raspberry Pi 3 Model B +, Proxmark3, Yard Stick One și un pachet de acumulatori USB.”

Tesla nu e singurul producator cu asemenea sisteme, insa in cazul altora, clonarea nu prea functioneaza, asa ca aplificarea semnalului e singura solutie pentru a fura masina, dupa cum vedeti in cel de-al doilea clip video. Cercetatorii in securitate informatica spun ca Tesla poate implementa mijloace de protectie pentru masini si chei in ideea de a impiedica vreodata clonarea, doar ca ele cam anuleaza ideea unui sistem keyless entry.

2 COMENTARII

  1. Sunt sigur ca am vazut un video aproape identic – aceeasi locatie, aceleasi doua personaje costumate identic , acelasi mod de actiune – video care arata cum se fura un BMW.
    Fara alte comentari…