Tesla: Model S poate fi FURAT in Cateva Secunde

Tesla: are demonstrata o problema serioasa cu masinile Model S, care pot fi furate in cateva secunde de catre hackeri, iata metoda folosita pentru hack.

tesla model s furat

Tesla este cea mai cunoscuta companie care produce modele electrice, iar Tesla model S este cea mai rapida masina electrica a producatorului, dar deasemenea si cea mai cunoscuta dintre toate pe care le vinde. Din pacate, Tesla pare sa aiba o problema cu Model S in ceea ce priveste securizarea de care beneficiaza masinile care au intregrat sistemul keyless entry si keyless go, adica intrarea in masina si pornirea fara a folosi cheia in vreun fel.

Tesla are parte de o demonstratie care nu-i face cinste, ea fiind realizata de catre cercetatorii de la Computer Security and Industrial Cryptography, din Belgia, ei reusind sa cloneze cheia unui Model S pentru a il fura. Cheia masinilor Tesla Model S comunica cu masina printr-un receptor de semnale de joasa frecventa, cheia emitand in mod constant un semnal, care cand este receptat de catre dispozitivul de pe masina, permite deblocarea usilor, si pornirea masinii.

Tesla: Model S poate fi FURAT in Cateva Secunde

Tesla a implementat o functie grozava prin sistemul keyless entry si keyless go, insa hackerii pot clona cheia masinii, fara ca proprietarul sa stie, si o pot fura in cateva secunde, deoarece nu exista protectie pentru sistem. Puteti vedea ca intai este accesat dispozitivul de pe masina, care e inregistrat de dispozitivul de clonare, iar apoi e clonata cheia prin simpla apropiere de proprietar, fara a fi nevoie ca semnalul cheii sa fie amplificat spre masina.

„Am implementat o dovadă a atacului conceptual care permite [utilizatorilor] să cloneze o cheie în câteva secunde. Dispozitivul atacator constă într-un model Raspberry Pi 3 Model B +, Proxmark3, Yard Stick One și un pachet de acumulatori USB.”

Tesla nu e singurul producator cu asemenea sisteme, insa in cazul altora, clonarea nu prea functioneaza, asa ca aplificarea semnalului e singura solutie pentru a fura masina, dupa cum vedeti in cel de-al doilea clip video. Cercetatorii in securitate informatica spun ca Tesla poate implementa mijloace de protectie pentru masini si chei in ideea de a impiedica vreodata clonarea, doar ca ele cam anuleaza ideea unui sistem keyless entry.

Articolul precedentSamsung GALAXY X a RAMAS fara RIVAL in 2018
Articolul următorBeats la eMAG cu Reduceri de 900 LEI in Romania
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.