Telefoanele sunt Prea SCUMPE, Oamenii le Schimba mai RAR

Telefoanele au devenit mult prea scumpe, iar oamenii le schimba mult mai rar decat in trecut, iata cat de greu fac oamenii upgrade in momentul de fata.

telefoane scumpe

Telefoanele au devenit atat de scumpe in momentul de fata incat oamenii sunt obligati sa le schimbe mai rar decat o faceau acum cativa ani, sau cel putin asta ne spune un nou studiu privind smartphone-urile. Conform acestuia, un american isi schimba telefonul o data la 3 ani de zile, in loc de o data la 2 ani, asa cum se intampla prin 2014 – 2015, iar motivul principal pentru aceasta schimbare radicala este schimpirea exagerata a acestor produse.

Fie ca vorbim despre iPhone, sau telefoane vandute de catre alti producatori, perioade de asteptare pentru upgrade in randul clientilor a ajuns la 2.83 ani la Android si 2.92 ani la iPhone, diferenta fiind mai mica decat cea a preturilor acestor telefoane. In 2016 oamenii asteptau 2.39 ani pentru a-si schimba telefoanele, insa 2018 aduce o perioada mult mai lunga, iar ea va creste pe masura ce producatorii devin mai lacomi si isi vand telefoanele mult mai scump.

Telefoanele sunt Prea SCUMPE, Oamenii le Schimba mai RAR

Separat de preturile foarte mari pentru telefoane, consumatorii americani nu mai au parte de subventii la fel de mari pentru telefoane din partea operatorilor de telefonie mobila, asa ca sunt obligati sa plateasca si rate mai mari. Aceasta practica exista in Europa de ceva vreme pentru telefoanele mobile vandute de catre diversi producatori, iar portarea trend-ului in SUA pare sa fie o reala problema pentru producatori intr-o piata care genereaza vanzari mai mari decat cea din Europa.

“Consumers […] wait an average of 2.83 years to upgrade their smartphones, according to data for the third quarter from HYLA Mobile Inc., a mobile-device trade-in company that works with carriers and big-box stores. That is up from 2.39 years two years earlier. iPhones traded in during the period were an average of 2.92 years old, and those phone owners held on to them longer than Android users, HYLA’s data through the third quarter show.”

Problema cea mai mare pentru Apple, si alte companii, este ca pe masura ce preturile telefoanelor creste anual, intentia consumatorilor de a face upgrade scade in consecinta, trend-ul fiind unul ingrijorator pentru ei. Realitatea este ca aceasta reactie este fix cea potrivita, pentru ca daca noi nu mai cumparam deloc, sau mai rar, telefoanele foarte scumpe, atunci producatorii vor fi obligati sa vanda telefoanele la preturi mult mai accesibile decat in mod normal.