iPhone. PRIMUL Model 5G si CAND va fi LANSAT

iPhone. Apple pregateste lansarea primului model 5G pe piata, cei de la Intel lucrand din greu pentru a finaliza modemul, iata cand urmeaza sa aiba loc lansarea.

iphone 5g intel

iPhone. Apple vrea sa lanseze un model care are conectivitate 5G integrata, iar astazi aflam cand urmeaza sa ajunga pe piata acest telefon care va completa linia de produse pe care americanii o au acum. Intel urmeaza sa furnizeze primele modemuri 5G pentru telefoanele iPhone ale companiei Apple, americanii neputand sa renunte la colaborarea cu cei de la Intel, desi produsele lor sunt inferioare celor oferite de catre compania Qualcomm pentru telefoane mobile.

iPhone. Se pare ca Intel va furniza pentru Apple un modem cu numele de cod 8161, iar acesta ar urma sa fie pregatit pentru lansare abia undeva prin 2020, deci nu in 2019, asa cum spera foarte multe lume. Cei de la Intel dezvolta acest nou model pentru a-l produce folosind un proces de fabricatie de 10nm, aceasta evolutie tehnologica urmand a creste vitezele pentru transferul de date, dar si eficienta pe care o ofera acest tip de modem pentru utilizatorii de telefoane.

iPhone. PRIMUL Model 5G si CAND va fi LANSAT

iPhone. Apple nu este multumita de greutatea cu care este finalizat acest nou modem de catre cei de la Intel, problema cea mai mare fiind cu nivelul foarte mare de caldura care este emis in timpul utilizarii. Caldura excesiva emisa de catre modem genereaza si un consum mare de energie, iar cei de la Intel nu prea par sa reuseasca sa-si rezolve problemele, asa ca Apple nu se grabeste sa integreze aceasta tehnologie in telefoanele sale iPhone deocamdata.

“Intel has been working on a precursor to the 8161 called the 8060, which will be used for prototyping and testing the 5G iPhone. The 8161 will be fabricated using Intel’s 10-nanometer process, which increases transistor density for more speed and efficiency. But millimeter-wave signal requires some heavy lifting from the modem chips, our source explains. This causes the release of higher-than-normal levels of thermal energy inside the phone–so much so that the heat can be felt on the outside of the phone.”

iPhone. Cei de la Intel sunt mult mai optimisti decat cei de la Apple, si sunt destul de siguri ca vor rezolva rapid problemele pe care le au modemurile sale, dar 2020 nu e tocmai o tinta apropiata. Daca Intel nu va reusi sa furnizeze modemurile dorite de catre Apple pentru a implementa 5G in iPhone, atunci MediaTek este o optiune secundara pe care americanii o iau in calcul, desi nici produsele acestei companii nu se apropie de ceea ce ofera Qualcomm.