12.0.1. Nou Exploit ar putea aduce o Solutie de Jailbreak

12.0.1 jailbreak exploit

12.0.1. Un nou exploit a fost publicat in integralitate zilele trecute de catre un hacker, iar cei care l-au analizat sustin ca acesta ar putea permite dezvoltarea unei solutii de jailbreak. Vorbim despre un exploit RCE pentru Webkit, adica unul care ar permite injectarea software-ului pentru jailbreak prin intermediul Safari, pe orice versiune pana la 12.0.1.

12.0.1. Desigur ca in momentul de fata compania Apple nu mai semneaza aceasta versiune a sistemului de operare, si de o posibila solutie de jailbreak ar putea profita doar cei care o mai au instalata. Viabilitatea acestui exploit pentru 12.0.1 este confirmata de catre un alt cunoscut hacker care a dezvoltat solutii de jailbreak in trecut, deci e destul de clar ca e totul e real.

12.0.1. Nou Exploit ar putea aduce o Solutie de Jailbreak

12.0.1. Din moment ce aceasta versiune a iOS nu mai este semnata, ea nici nu mai conteaza pentru compania Apple, asa ca orice solutie de jailbreak nu va fi importanta pentru americani. Partea proasta este ca orice solutie de jailbreak pentru 12.0.1 va fi disponibila doar pentru un numar redus de utilizatori ai iPhone si iPad, asa cum se intampla de obicei.

12.0.1. Din pacate, e improbabil ca acest exploit sa poata fi combinat cu altul care sa permita inclusiv efectuarea unei solutii de jailbreak pentru 12.1, iar asta pentru ca niciun hacker nu va renunta la asa ceva. Din moment ce exploit-ul pentru 12.0.1 a fost dezvaluit, e clar ca nu mai este util pentru hackeri, acestia dezvaluind exploit-urile abia dupa ce nu mai au ce face cu ele.