iPhone XS. Apple va Folosi si Ecrane OLED de la LG

iPhone XS va avea ecrane produse de catre compania LG, coreenii reusind sa indeplineasca toate cerintele Apple privind standardele de calitate ale componentelor.

iphone xs ecran lg

iPhone XS a fost lansat in septembrie de catre compania Apple, iar primele unitati au fost produse cu ecrane livrate in exclusivitate de catre compania Samsung, insa lucrurile urmeaza sa se schimbe. Cei de la LG par sa fi reusit sa atinga standardele de calitate impuse de catre compania Apple pentru fabricarea de ecrane OLED, iar iPhone XS ar urma sa beneficieze de ele, impreuna cu iPhone XS Max, dar nu se stie in ce masura, cel putin deocamdata.

iPhone XS a avut la un moment dat zvonita implementarea de ecrane OLED ale LG inaintea lansarii, insa asta nu s-a intamplat pentru ca nu s-au putut atinge specificatiile Apple privind calitatea. Acum cei de la LG au reusit sa treaca testele de calitate ale celor de la Apple, astfel ca iPhone XS si iPhone XS Max vor avea ecrane de la acest producator, insa nu se stie daca in unitatile livrate catre clienti, sau ecranele vor fi folosite doar la reparatii.

iPhone XS. Apple va Folosi si Ecrane OLED de la LG

iPhone XS ar putea fi produs cu pana la 2 milioane de ecrane OLED pe care cei de la Apple le-au cerut de la compania LG, insa totul depinde si de capacitatea ei de a isi indeplini obligatiile vis-a-vis de americani. Unii speculeaza ca LG ar putea furniza doar un maxim de 400.000 de ecrane OLED pentru iPhone XS anul acesta, iar in aceste conditii cei de la Samsung vor ramane in continuare principalii furnizori ai acestui tip de componente pentru Apple.

“LG Display has begun production of organic light-emitting diode (OLED) panels to supply to Apple . The mass production of this month will begin in earnest and delivery will begin from next month. However, according to a number of industry observers familiar with the LG display, the number of panels supplied to Apple this year is estimated to be about 400,000 units.”

iPhone XS a fost lipsit pana acum de probleme majore cu ecranele, desi unele telefoane ale Samsung au avut in trecut probleme serioase cu dungi verzi aparute in diverse colturi, si nu doar atat. Ecranele OLED ale celor de la LG au fost folosite in telefoanele Google Pixel in trecut, au avut diverse probleme, asa ca va fi interesant de vazut in ce masura vor fi bune pentru seria iPhone XS, sau cei de la Apple vor avea noi batai de cap cu ai lor clienti.