TELEKOM. PIERDERI MARI de Clienti si Venituri

Telekom. Operatorul telecom a anuntat in T3 2018 noi scaderi substantiale pentru incasari si numarul de clienti, in aproape toate diviziile sale, iata cat de rea e situatia.

telekom clienti bani

Telekom. Astazi operatorul de telefonie mobila a anuntat rezultatele financiare pentru T3 2018, si se observa ca numarul clientilor ai serviciilor de telefonie mobila continua sa scada, impreuna cu veniturile consolidate ale companiei. Conform celor de la Telekom, in T3 2018 veniturile totale ale companiei au fost de 226.7 milioane de euro, cu 5.2% mai mici decat in T3 2017, iar asta inseamna in jur de 10 – 12 milioane de euro, o suma substantiala, chiar daca insarile anuale ating 1 miliard de euro.

Telekom. Numarul clientilor serviciilor de televiziune ai operatorului a scazut cu 1.4% si a ajuns la 1.45 milioane de clienti, veniturile pe acest segment scazand cu 7.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi idee, inclusiv numarul de clienti ai serviciilor de internet ale Telekom a scazut cu 2.8%, la 1.15 milioane de clienti, fata de T3 2018, insa in contrast, numarul de clienti ai serviciilor de telefonie fixa a crescut cu 0.5%, ajungand acum la 2.11 milioane de clienti.

TELEKOM. PIERDERI MARI de Clienti si Venituri

Telekom. In ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila, unde exista si cei mai multi clienti, operatorul a ajuns acum la 4.6 milioane de clienti, in scadere cu 2.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Telekom spune ca scaderea s-ar datora eliminarii SIM-urilor inactive, insa interesant este ca veniturile din telefonie mobila au crescut cu 6.1% fata de T3 2017, ajungand acum la 117.9 milioane de euro, deci mai bine de jumatate din veniturile trimestriale totale ale operatorului telecom.

“Veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în T3 2018 au fost de 226,7 milioane de euro, în scădere cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Segmentul clienților de servicii de televiziune a înregistrat o uşoară descreştere, de 1,4%, în T3 2018, ajungând la 1,45 milioane. n T3 2018 grupul Telekom Romania a raportat 1,15 milioane de clienți broadband (fix și mobil) pentru operaţiunile fixe, în scădere cu 2,8%. Utilizatorii de voce (inclusiv FMC) au ajuns la 2,111 milioane la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. La 30 septembrie 2018 baza totală de clienți ai Telekom Romania Mobile era de 4,6 milioane, în scădere cu 2,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.”

Telekom. Practic, in ritmul acesta RCS & RDS ar putea sa intreaca in curand Telekom in ceea ce priveste numarul de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, avand mai multi pe partea de televiziune si internet fix. In cazul serviciilor de telefonie fixa Telekom inca ramane superior, insa in rest RCS & RDS se apropie incet, dar sigur, de a ocupa locul al treilea in topul operatorilor de telefonie mobila din Romania, iar asta dupa o lupta foarte dura dusa cu concurenta.