Google. ANUNT URIAS despre DARK MODE pe Android

Google. Compania americana a facut un anunt extrem de important cu privire la platforma Android si aplicatiile care au dark mode integrat, iata ce a spus.

google dark mode android

Google. Compania americana a confirmat noaptea trecuta ceva ce foarte multa lume anticipa de foarte multa vreme in legatura cu dark mode-urile ofrite pentru sisteme de operare, sau aplicatii. Compania Google sustine c aplicarea unui dark mode pentru interfata unei aplicatii poate reduce cu de pana la 3 ori consumul de energie al telefonului cand respectiva aplicatie este folosita, si totul multumita interfetei intunecate folosita de catre dezvoltator pentru respectiva interfata.

Google. In mod surprinzator, cei de la Google au confirmat faptul ca un dark mode este foarte util pentru a reduce consumul de energie al telefoanelor cand sunt folosite anumite aplicatii, ceva ce Apple inca nu a confirmat pentru nimeni. Confirmarea venita de la compania Google pentru aplicatiile dedicate Android este cumva ironica din moment ce multe dintre aplicatiile sale folosesc atat de mult culorile albe in interfete, deci e nevoie de schimbari serioase si pentru ele.

Google. ANUNT URIAS despre DARK MODE pe Android

google dark mode android 1

Google. Puteti vedea in imaginile din acest articol cam cat de dramatica e reducerea in consumul de energie pentru aplicatiile care sunt rulate pe telefoanele Pixel ale companiei americane, iar acelasi lucru ar trebui sa fie valabil inclusiv pentru alte modele de telefoane. Google confirma in sfarsit, din perspectiva unui producator, faptul ca aplicatiile pentru telefoane pot genera si un consum mai redus daca au dark mode, iar asta ii va impulsiona pe multi sa ofere aceste teme.

google dark mode android 2

Google. Mai mult decat atat, acum utilizatorii vor avea motive mai serioase sa le ceara dezvoltatorilor sa implementeze dark mode-uri in aplicatiile pe care le ofera pentru lumea intreaga, iar asta e benefic pentru noi. Ceea ce a spus acum Google va avea impact la nivel global privind felul in care sunt create aplicatiile, si ne putem astepta ca numarul celor care au dar mode sa creasca substantial in anii urmatori, chiar daca pana acum dezvoltatorii au fost reticenti privind implementarea.