Digi Mobil. Vitezele de Internet pe 3G si 4G

Digi Mobil. Vitezele de Internet pe retelele 3G si 4G din Romania sunt listate si vin ca o veste proasta pentru clientii care folosesc reteaua de telefonie.

digi mobil internet

Digi Mobil. Al patrulea cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania are, din pacate, cele mai proaste viteze de internet mobil din tara noastra, atat pe 3G, cat si pe 4G, insa daca sunteti client, atunci stiti cu siguranta cat de rea e situatia. In mod oficial, operatorul de telefonie mobila Digi Mobil ofera o serie de informatii privind capacitate retelei sale de a oferi performante bune pe retelele 3G si 4G, insa in realitate vitezele respective nu se ating vreodata.

Digi Mobil. In mod oficial, clientii care folosesc internetul mobil intr-o retea 3G ar trebui sa atinga viteze de pana la 15 Mbps pentru download si 4.6 Mbps pentru upload, insa ele sunt mult mai mici decat atat. In cazul retelelor 4G exista o diferentiere intre retelele FDD si TDD, primele oferint 75 Mbps pentru download si 21 Mbps pentru upload in reteaua Digi Mobil, in timp ce al doilea tip ofera 100 Mbps pentru download si 10 Mbps pentru upload, diferentele fiind destul de mari.

Digi Mobil. Vitezele de Internet pe 3G si 4G

Tehnologie radio

Tip transfer

Viteza maxima estimata de transfer al datelor

Viteza promovata de transfer al datelor

3G (900 MHz, 2100 MHz)

Download

15 Mbps

15 Mbps

Upload

4.6. Mbps

4.6. Mbps

4G (2100 MHz, FDD)

Download

75 Mbps

75 Mbps

Upload

21 Mbps

21 Mbps

4G (2600 MHz , TDD)

Download

100 Mbps

100 Mbps

Upload

10 Mbps

10 Mbps

Digi Mobil. Diferentierea dintre cele doua tipuri de retele are la baza si tipul de telefon pe care il folositi, operatorul telecom avand si unele modele speciale care pot fi folosite in cadrul retelei in momentul de fata. Desigur ca si restul modelelor de telefoane mobile care sunt vandute in Europa pot fi folosite in reteaua celor de la Digi Mobil, insa internetul mobil va fi cu mult mai mic decat ceea ce asteapta consumatorii, insa si preturile abonamentelor sunt mai mici decat la concurenta.

Digi Mobil. Conform unui studiu recent, acest operator are cele mai mici viteze de internet mobil din Romania, oferind doar 11.16 Mbps pentru download, si 3.64 Mbps pentru upload in momentul de fata in Romania. Fata de anul 2017 exista o crestere in ceea ce priveste viteza de internet mobil in Romania, dar cei de la Digi Mobil raman in continuare cu mult in urma concurentei, inclusiv a celor de la Telekom, care au oricum o retea slaba din punct de vedere al vitezei internetului mobil.