iPhone. Primul Model cu 5G va fi LANSAT mai DEVREME

Primul model al iPhone care are conectivitate 5G ar putea fi lansat mult mai devreme decat se credea, iata ce anunt major a facut astazi compania Intel.

iphone 5g 2020

Primul model al iPhone care are conectivitate 5G va fi lansat mai devreme decat se cretea, compania Apple reusind sa convinga Intel sa-si accelereze planurile pentru a oferi aceasta tehnologie in telefoane. Mai exact, desi s-a spus ca in anul 2020 va fi lansat primul telefon iPhone cu conectivitate 5G integrata, se pare ca e posibil sa vedem unul disponibil chiar din 2019, cei de la Intel reusind sa dezvolte mai rapid modem-ul cu aceasta tehnologie.

Intel a anuntat astazi, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca a reusit sa avanseze cu nu mai putin de 6 luni de zile procesul de dezvoltare al primului sau modem 5G, primele unitati putand fi produse mai devreme. Asta inseamna ca Apple, si alte companii, vor putea testa mai devreme modem-urile 5G, iar in iPhone am putea vedea aceasta tehnologie chiar din 2019, daca ea va fi pregatita, insa daca nu va fi asa, atunci o vom avea in 2020.

iPhone. Primul Model cu 5G va fi LANSAT mai DEVREME

iPhone urmeaza sa aiba integrat un modem Intel XMM 8160 cu conectivitate 5G oferita de catre Apple, insa de la testare si pana la lansarea unui produs final este cale foarte lunga, dupa cum prea bine stiti. Cei de la Intel pregatesc acest nou model special pentru compania Apple, iar asta pentru ca restul producatorilor de smartphone-uri cam vor sa foloseasca chip-urile celor de la Qualcomm, deci iPhone ar putea fi singurul telefon cu aceasta conectivitate.

Intel has accelerated the timing of this modem by pulling in the launch by more than a half-year. The XMM 8160 5G will support peak speeds up to 6 gigabits per second, making it three to six times faster than the latest LTE modems available today. It will be available in the second half of 2019 and will deliver the features and experiences to accelerate widespread 5G adoption.

Apple ar putea astepta a doua versiune a modem-ului Intel care are conectivitate 5G, adica XMM 8161, iar aceasta va fi lansata abia in a doua jumatate a anului 2020 pentru companiile dornice sa-l foloseasca. Acum ramane doar de vazut in ce masura Apple este intr-adevar dornica sa integreze tehnologia 5G in iPhone, pentru ca in functie de asta vom sti si cand va fi implementata conectivitatea pentru telefoanele celor din Cupertino, telefoanele Android urmand a o avea inainte.