6G. PRIMA RETEA a fost ANUNTATA pentru LANSARE

6G. Prima retea de telefonie a fost anuntata deja pentru lansare, iata care este prima tara in care se dezvolta si se pregateste oferirea tehnologiei.

6G

6G. Prima dintre retelele a fost anuntata deja pentru lansare de catre chinezi, un membru al ministerului pentru industrie si tehnologia informatiei spunand ca deja se lucreaza la aceasta tehnologie de viitoare, viitoare generatie. Daca 5G era tehnologia de “viitoare generatie” care este inca pregatita pentru a fi lansata de catre operatorii de telefonie mobila, iata ca in China se pregateste deja lansarea retelelor 6G, care vor fi si mai puternice decat se credea.

6G. Tehnologia urmeaza sa ofere posibilitatea de a atinge viteze de downloa de 1 TB de pe internet, o diferenta colosala in comparatie cu 4G, dar chiar si cu 5G, insa deocamdata totul este la nivel teoretic, fara vreo aplicare reala. In China s-a inceput deja dezvoltarea retelelor 6G de banda larga, chiar inainte ca retelele 5G sa fie lansate in tara, insa e normal ca acest lucru sa se intample intr-o tara care se gandeste si la viitor, un doar la trecut, si prezent, cum e in Romania.

6G. PRIMA RETEA a fost ANUNTATA pentru LANSARE

6G. Primele retele ar putea fi lansate in 2030 de catre operatorii de telefonie mobila, daca standardul va fi finalizat pana atunci, si cam aceasta ar fi o evolutie normala pentru tehnologiile de acest gen pentru telefonia mobila. 4G-ul a inceput sa fie adoptat la scara larga de prin 2012, in Romania un an si ceva mai tarziu, deci 2020 pentru lansarea 5G este un termen realist, iar 2030 pentru lansarea 6G este un termen la fel de realist, asta daca nu se va intampla totul mai devreme.

1Tbps 6G could be available by end of next decade says wireless official. “5G has three application scenarios: large bandwidth, low latency, and wide connection – I think 6G can achieve better application in all three scenarios,” he is quoted as saying, suggesting that speeds could reach up to 1Tbps in the real world.

6G. Separat de vitezele foarte mari pentru downoload si upload, tehnologia urmeaza sa ofere inclusiv latente mult mai mici pentru transferul de date si accesarea de informatii, asta in conditiile in care 5G deja le reduce intr-o foarte mare masura. 6G este viitorul viitorului, iar dupa cum se prezinta lucrurile in acest moment, se pare ca vom avea parte in 2030 de o noua evolutie majora pe piata telefoniei mobile, desi inca nu am trecut prin cea adusa de catre 5G.