ADIO ROAMING intre Romania si Republica Moldova

Tarifele de roaming dintre Romania si Republica Moldova urmeaza sa fie eliminate, iata ce document a fost publicat inaintea discutiei oficiale dintre guverne.

5

romania roaming moldova

Intre Romania si Republica Moldova urmeaza sa fie eliminate tarifele de roaming, sau cel putin asta vedem de la jurnalistul PRO TV Vitalie Cojocari, acesta publicand pe reteaua de socializare Facebook un document care urmeaza sa fie discutat intre guvernele celor 2 tari. In acest document se specifica in mod expres faptul ca tarifele de roaming dintre Romania si Republica Moldova urmeaza sa fie eliminate, astfel incat cetatenii sa poata comunica mult mai usor intre ei.

romania roaming moldova 1

Tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova nu sunt mici, insa eliminarea lor completa ar fi cea mai logica si normala solutie, avand in vedere faptul ca dincolo de Prut sunt tot romani. Operatorii de telefonie mobila din Romania ar fi dispusi sa renunte la tarifele de roaming cu Republica Moldova chiar incepand de la 1 decembrie, insa operatorii de dincolo de prut nu sunt prea dornici sa faca acest lucru, probabil pentru ca vor pierde destul de multi bani.

ADIO ROAMING intre Romania si Republica Moldova

Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, dar si din Republica Moldova, iar daca aici se doreste asta, sigur se doreste si dincolo de Prut, altfel undeva, cineva minte. In cazul celorlalti operatori, probabil mai e nevoie de negocieri, dar daca vor fi fortati de guvern sa elimine tarifele de roaming, vor trebui sa o faca, mai ales ca acest lucru ar fi in beneficiul tuturor cetatenilor, atat a celor romani, cat si a celor din Republica Moldova.

Romania a ramas in cea mai mare parte fara tarife de roaming cu Uniunea Europeana, iar includerea Republicii Moldova in randul tarilor unde se va putea vorbi la telefon fara frica de a face cost suplimentar este o idee foarte buna. Daca guvernele celor doua tari vor ajunge la un acord privind eliminarea tarifelor de roaming, atunci acest lucru se va intampla cu siguranta, iar operatorii de telefonie mobila din Republica Moldova nu vor putea bloca prea mult initiativa.