Romania. In TOP 10 al Tarilor ATACATE de HACKERI

Romania. Tara noastra se afla intr-un top 10 al natiunilor in care cetatenii sunt cei mai afectati de catre atacurile hackerilor, iata cat de grava e situatia.

romania hack

Romania. Din pacate, ne aflam in top 10 cele mai atacate tari de catre hackeri, romanii parand sa fie o victima favorita a celor care vor sa faca usor bani de pe seama altora, desi nu suntem chiar atat de bogati. Telefoanele mobile sunt tintele favorite ale hackerilor, care infecteaza utilizatorii din Romania cu software de tip troian, iar dupa cum puteti vedea, tara noastra ocupa locul 10 intr-un top in care regasim SUA pe prima pozitie, si Kazastan pe cea de-a doua.

Romania. Tara noastra ocupa si locul 13 in topul celor unde exista cel mai mare risc de infectare pentru utilizatori, deci nu ne palsam pe pozitii prea bune indiferent despre ce fel de atacuri informatice vorbim. Troienii cu care sunt infectate telefoanele romanilor sunt folositi de catre hackeri fie pentru a ne fura datele personale, fie pentru a crea retele de roboti, ce sunt folosite pentru diverse atacuri informatice, ele parand a veni direct din Romania, dar fara ca utilizatorii sa stie.

Romania. In TOP 10 al Tarilor ATACATE de HACKERI

romania hack

Romania. Informatiile sunt furnizate de catre cei de la Kaspersky, care se bazeaza pe informatii inregistrate de la utilizatorii proprii, insa cum nu foarte multi romani folosesc solutii antivirus, e usor de inteles de ce statistica poate fi extinsa la nivel national. Romania este una dintre tarile din care au pornit multe atacuri informatice, si in care exista foarte multi hackeri priceputi, insa este deasemenea o tara cu foarte multe victime in randul cetatenilor obisnuiti.

Romania. In ceea ce priveste atacurile facute pe telefoane mobile, trebuie avute in vedere doar cele cu sistem de operare Android, pentru ca in cazul iOS atacurile sunt extrem de greu de facut, si in general au tinte specifice, fiind facute pentru a culege informatii extrem de importante. Acestea fiind spuse, daca inca nu ati instalat in telefonul vostru Android un antivirus, ar fi bine sa o faceti, pentru ca in Romania se pare ca exista foarte multe pericole.