Trump Sugereaza CRESTEREA PRETURILOR iPhone si MacBook

trump pret iphone macbook

Donald Trump a sugerat intr-un interviu recent ca preturile iPhone si MacBook ar trebui sa creasca, totul ca parte a sanctiunilor care urmeaza sa-i fie impuse Chinei in curand. Presedintele american sugereaza faptul ca preturile produselor companiei Apple, cel putin iPad si MacBook ar trebui sa creasca cu cel putin 10% fata de valoarea pe care o au acum.

Trump spune ca s-ar putea ajunge in aceasta situatie daca nu se va ajunge la o intelegere cu China in ceea ce priveste tarifele care vor fi impuse de ambele tari. In iPhone si MacBook sunt produse care nu fac parte din lista initiala a celor care ar urma sa aiba preturile crescute, insa daca mi se va ajunge la o intelegere cu chinezii, atunci ele vor fi incluse pe lista.

Trump Sugereaza CRESTEREA PRETURILOR iPhone si MacBook

Trump este de parere ca americanii vor putea plati cu usurinta o crestere de 10% a pretului de vanzare pentru iPhone, MacBook si alte tipuri de produse similare de pe piata. Desigur ca mai toti cei care cumpara produse de ce acest gen l-ar contrazice si i-ar cere sa plateasca diferenta din buzunarul lui, insa asta nu se va intampla, si preturile vor creste.

He said the tariffs could also be placed on iPhones and laptops imported from China. The administration has been worried about a consumer reaction should such items be subject to levies. Maybe. Maybe. Depends on what the rate is, I mean, I can make it 10%, and people could stand that very easily.

Donald Trump le spune companiilor care sunt suparate de posibila impunere a acestor noi tarife sa se gandeasca serios sa isi deschida fabrici in SUA pentru a nu risca sa fie afectate. Nici Apple, si nici alte companii americane, nu iau in calcul sa deschida vreo fabrica in SUA pentru a-si putea vinde produsele la preturile actuale, asa ca va fi interesanta reactia lor.