5G. PROBLEMA foarte MARE pentru Smartphone-uri

5G. Primele retele vor fi lansate in viitorul apropiat, insa inca exista o problema mare pentru smartphone-uri care nu a fost rezolvata deocamdata de producatori.

5g problema

5G. Retelele de viitoare generatie sunt aproape pregatite pentru a fi lansate iar asta inseamna ca trebuie sa avem si smartphone-uri care sa poata fi folosite pentru ele, insa deocamdata nu exista asa ceva in vanzare. Multi producatori au anuntat ca vor lansa smartphone-uri compatibile cu retelele 5G in 2019, insa pana a le putea pune in vanzare, trebuie sa rezolve o problema foarte mare din cauza careia autonomia bateriei este foarte proasta pentru aceste dispozitive.

5G. S-a spus inca de la bun inceput ca telefoanele compatibile cu aceste tipuri de retele de telefonie mobila vor avea autonomie mai mica atunci cand sunt conectate pe ele, decat atunci cand sunt folosite pe retelele 3G/4G. O companie care promite sa rezolve aceasta problema este MediaTek, ea creand chip-uri pentru telfeoane care au dimensiuni reduse, deci nu ocupa atat de mult spatiu in carcasele telefoanelor mobile, si nu necesita la fel de multa energie pentru a functiona.

5G. PROBLEMA foarte MARE pentru Smartphone-uri

5G. Pentru a oferi aceasta alternativa pentru producatorii de telefoane, Mediatek se bazeaza pe adoptarea tehnologiei sub-6GHz, in loc de mmWave, pentru primele retele facute in Europa, Asia, si China. In SUA va fi folosita in principal tehnologia mmWave care nu poate fi accesata usor de catre telefoanele 5G fara antene speciale, care ocupa mult spatiu in carcasa si consuma multa energie, insa Mediatek pune accent pe tehnologia sub-6GHz, care se pare ca va avea mai mult succes la inceput.

TL Lee revealed its secret weapon to ensure it’s at the forefront of the 5G race — a 5G-capable system-on-a-chip (SOC) that takes up substantially less space inside a device, and doesn’t have the same high degree of power needs as others. It’s going to continue working on developing mmWave technology, but believes the first few a years of 5G mobile connectivity will be dominated by an alternative technology called Sub-6GHz.

5G. In 2019 urmeaza sa fie lansate primele retele de telefonie mobila de catre operatori din diverse continente, insa abia din 2020 va incepe adoptarea la scara larga a tehnologiei, si lansarea celor mai multe retele. In Romania ne putem astepta la anunturi in 2019 privind lansarea acestui tip de retele de telefonie, insa ele urmeaza sa fie efectiv disponibile abia de prin 2020, toti marii operatori spunand ca sunt pregatiti sa ofere conectivitate de acest gen pentru clienti.