Retelele 5G vor avea parte de un start impresionant

Retelele 5G de telefonie mobila vor avea parte de un start impresionant, estimandu-se ca un numar foarte mare de clienti vor putea folosi serviciile rapid.

retele 5G

Retelele 5G vor avea parte de cea mai rapida expansiune dintre toate standardele de telefonie mobila lansate pana in prezent, sau cel putin asta spune compania Ericsson intr-un studiu publicat recent. Conform acestuia, noile retele 5G vor acoperi aproximativ 1.5 miliarde de oameni si 40% dintre retelele de telefonie mobila pana in anul 2024, mult mai repede decat s-a intamplat in cazul crearii retelelor 4G de telefonie mobila pentru oamenii din lumea intreaga.

Vorbim despre o expansiune extrem de rapida pentru acest tip de retele de telefonie mobila, iar asta pentru ca in 2019 urmeaza sa fie deschise primele, iar din 2020 urmeaza sa aiba loc lansari la scara ceva mai larga. Oferirea serviciilor 5G la 40% dintre retelele telecom in doar 5 ani de la lansarea primelor servicii este ceva cu adevarat uimitor, iar Ericsson da de inteles ca aceasta acoperire rapida a populatiei planetei este perfect posibila in momentul de fata.

retele 5g adoptie

Acelasi studiu spune si ca oamenii vor dori sa incerce cat mai rapid noua tehnologie pentru a se bucura de vitezele foarte mari de download, si latentele foarte mici, astfel ca se vor vinde abonamentele „ca painea calda”. Desigur ca aici vorbim despre tarile dezvoltate, unde clientii operatorilor telecom au bani sa beneficieze de noile tehnologii chiar din momentul lansarii, abonamentele pentru aceste servicii urmand a fi destul de scumpe la inceput.

As 5G now hits the market, its coverage build-out and uptake in subscriptions are projected to be faster than for previous generations. At the same time, cellular IoT continues to grow strongly. What we are seeing is the start of fundamental changes that will impact not just the consumer market but many industries.

Desi se estimeaza ca pana in 2024 retelele 5G vor avea acoperire de 40% la nivel global in randul operatorilor telecom, pentru europa se estimeaza doar 29% din cauza greutatii cu care sunt incheiate parteneriate cu furnizorii echipamentelor. Totul „suna bine” in studii, insa de la ele si pana la ceea ce se intampla in realitate este o cale foarte lunga, asa ca ramane de vazut daca in 2024 vom avea parte de o acoperire atat de buna, dar si ce preturi vor avea serviciile.

Articolul precedentTelekom. VICTORIE intr-un Proces IMPORTANT in Romania
Articolul următorFacebook a LANSAT o Functie GROZAVA pentru TOTI
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.