Apple Pay a fost Lansat in Kazahstan, nu si in Romania

Apple Pay Kazahstan

Apple Pay, serviciul de plati mobile lansat de catre compania Apple special pentru telefoanele iPhone, a fost lansat recent in Belgia si Kazahstan, extinzand lista tarilor in care e oferit. Daca despre Belgia nu se prea poate spune nimic, lansarea Apple Pay in Kazahstan este o surpriza, pentru ca nu e una dintre tarile in care te-ai astepta sa vezi asa ceva.

Apple Pay este lansat in Kazahstan printr-o varietate de banci, iar 65% dintre POS-urile din tara sunt deja capabile sa accepte plati mobile de la clienti, deci rata de penetrare va fi mare. Totusi, oferirea Apple Pay in Kazahstan are la baza atat legislatia care permite oferirea serviciului, cat si colaborare acu bancile locale, ultima conditie lipsind din Romania.

Apple Pay a fost Lansat in Kazahstan, nu si in Romania

Apple Pay Kazahstan lansare

Apple Pay nu este oferit in Romania, si nici nu va ajunge prea curand, oricat ne-am dori noi asta, bancile preferand sa ofere solutii proprii, decat sa adopte standardul celor de la Apple. Incapatanarea bancilor de a nu colabora cu Apple pentru Apple Pay este unmotiv principal din cauza caruia nu vom avea serviciul de plati mobile prea curand si in Romania.

Telefoanele Android pot face plati mobile cu aplicatiile unor banci din tara noastra, totul prin NFC si solutii proprii ale bancilor, insa pentru iPhone exista doar solutii care implica folosirea de carcase. Apple Pay ar fi foarte util in Romania, unde exista cam peste tot POS-uri capabile sa accepte plati mobile, insa din pacate trebuie sa fie si dorinta pentru lansarea serviciului, dar nu doar de la clienti.

23 COMENTARII

  1. La aia PIB-ul per capita e probabil de vreo trei ori mai mare ca la noi. In Romania cei mai bogati oameni sunt posesorii de iphone de pe site-ul asta care se bucura ca isi pot vinde telefonul la pret bun pe olx peste 2 ani

  2. Acu daca s-ar putea fara injurii caci nu ma pricep? Care sa fie problema? Anul trecut nici in Germania nu era, ditamai tara? Bancile? Ar avea numai de profitat zic eu

  3. Pentru mine e frustrant sa văd ca unii pot sa facă plăti cu telefonul iar eu ma uit la iphone xs-ul meu pe care am dat atâția bani si văd cât de inutil e in privința asta

  4. E atat de simplu. Bancile nu au nimic de castigat, asta i adevarata smecherie… au preferat sa si faca modalitati proprii valabile “decat” pe android. Nimic nu e moca pe lumea asta… apple le propune parteneriate de colaborare bancilor si le garanteaza cresterea operatiunilor bancare intr un mod simplu si rapid. Bancile sunt suspicioase privind confidentialitatea datelor.

  5. Bancile platesc pentru ca clientii lor sa beneficieze de  pay. In state e ceva de genul 15 centi la 100 de dolari, bine se negociaza in functie de tara, dar se plateste. De ce ar plati banca pentru ceva ce nu castiga de pe urma asta, doar un rulaj mai mare.

  6. Am comandat și eu de la banca Transilvania un stick care se lipește pe spatele la iPhone sa poți face plăti cu telefonul! Îmi este și Rușine sa îl lipesc pe spate! Arată ca drq!

  7. NFC doar pentru aplicațiile din sistem – și în Germania nu au reacționat pozitiv la monopolul asupra modului de plata contactless agreat de Apple.Ideea e că la un anumit nivel se atribuie datele unui card unui chip NFC iar bancile nu vreau intermediari…
    Neorușii bogați în dictatură fac ce vrea mușchiul suprem – daca vrea măr măr e…

  8. sticker BT dar e cam urat telefonul cu el lipit pe spate,si eu vreau sa platesc prin NFC dar daca nu vor sa aduca serviciul ce sa facem 🙁

  9. Noroc cu oameni ca mine ca mai cotizam la stat…din pacate cu oameni ca tine ce sunt f multi, nu prea sunt bani la buget
    Din pacate exista si mizerii sarace precum Ciolan..

  10. Borat era din Kazahstan, dar a fost filmat in România și nu s-a prins aproape nimeni. Poate reușim sa-i prostim și noi pe cei de la Apple, sa-i facem sa creadă ca sunt aceleași tari.

  11. Migram Titele! Astept un s9 sa îl testez! Sper sa fiu mulțumit de el! Nu am avut android niciodată! Sper sa nu ma dezamăgească!