Apple aproape de a Incheia o Disputa Legala Importanta

Apple disputa qualcomm

Apple este aproape de a incheia o disputa legala importanta cu un partener cu care a colaborat strans in trecut, dar cu care se afla acum in cateva zeci de procese la nivel global. Vorbesc despre Qualcomm, cel mai mare producator de modemuri si chip-uri cu procesor pentru telefoane Android, presedintele companiei spunand ca e aproape de a ajunge la o intelegere cu Apple si a incheia disputele legale.

Presedintele celor de la Qualcomm a afirmat ca intre Apple si a sa companie inca exista comunicare in ciuda faptului ca sunt prinse intr-o multitudine de batalii legale. Se pare ca au existat tot timpul discutii privind revenirea la sentimente mai bune, iar in urma acestor negocieri, s-ar parea ca e posibil sa se ajunga la un acord intre companii in cursul urmatoarelor luni.

Apple aproape de a Incheia o Disputa Legala Importanta

Acum cateva luni ni s-a spus ca Apple nu are vreo intentie de a ajunge la o intelegere cu Qualcomm, insa e posibil ca sumele mari de bani pe care a doua companie nu le mai incaseaza sa o forteze sa caute sa incheie rapid conflictul. In aceeasi masura, Qualcomm ar vrea sa lucreze cu Apple pentru a implementa 5G in iPhone, iar din moment ce Intel nu e pregatita, s-ar putea sa vedem o colaborare intre companii.

We’ve always talked about — I’ve been very consistent — that … the second half of this year and into next year is when we’re really on the doorstep of finding a resolution and we don’t see anything different than that. I think there’s always an opportunity and a risk when you have these big G transitions, or the generations of wireless change. It’s the opportunity to either be left behind or to make sure that you’re part of that new generation. Of course, we work with everybody. We would love to work with Apple.

Apple a decis acum cateva luni sa renunte la colaborarea cu Qualcomm din cauza taxelor mari de licentiere impuse de catre compania americana, preferand sa colaboreze cu Intel. Desigur ca modem-urile Intel sunt inferioare, si clientii au de suferit din aceasta cauza, insa asta pare sa conteze mai putin pentru ce de la Apple, sau asta e impresia generala.